Després de la bona acollida, l’any passat, dels primers tallers BiblioLab adreçats als usuaris infantils, la Biblioteca engega aquest 2018 un nou cicle amb més propostes pensades no només per a infants, sinó també per a joves i adults. Amb aquestes activitats gratuïtes, la Biblioteca vol convertir-se en un espai d’experimentació i creativitat per als seus usuaris per tal d’esperonar la imaginació, la creativitat i la innovació en els àmbits artístic, científic, tecnològic i de lectoescriptura. Les inscripcions ja són obertes i s’han de fer a la mateixa Biblioteca fins a uns dies abans que comenci l’activitat, ja que les places són limitades.

«Espurnes», taller d’electricitat estàtica
Jugar amb l’electricitat és l’objectiu el taller «Espurnes», pensat per a infants de 6 a 12 anys, que podran jugar amb un generador d’electricitat estàtica per entendre millor el concepte d’energia elèctrica i els seus camps. Aquest Bibliolab es farà el proper dimarts 16 de gener, a les 6 de la tarda. De la mà de Funbrain els participants viuran la ciència d’una manera ben divertida.

«Audiovisuals i narratives»
Va adreçat als joves a partir de 14 anys i adults i es farà en una única sessió d’unes tres hores el divendres 26 de gener, a les 6 de la tarda. De la mà dels especialistes de La mandarina de Newton, els participants aprendran els secrets d’un audiovisual, fent un recorregut pel seu procés de creació, des de l’origen i la pluja d’idees, fins a la gravació i el muntatge. Es treballarà la generació de preguntes, la creació de personatges, els storyboards, la gravació i l’edició. Amb tècniques com l’stop motion.

«Aplicacions mòbils per a Android»
Un segon taller molt interessant per als joves és aquest en què aprendran els conceptes bàsics per desenvolupar una APP senzilla, amb APP Inventor. Aquesta proposta es durà a terme durant dos divendres consecutius: 23 de febrer i 2 de març, a 2/4 de 7 de la tarda, en sessions de dues hores, i anirà a càrrec de la Fundació Pere Tarrés.

«L’hort de flipbooks»
I per a les famílies amb nens a partir de 6 anys, aquesta proposta per descobrir els flipbooks, uns llibres que contenen una sèrie d’imatges que varien gradualment d’una pàgina a la següent, de manera que en passar les pàgines ràpidament les imatges semblen animar-se tot simulant un moviment. Aquesta proposta es farà a la Biblioteca el dissabte 10 de febrer a les 10 del matí de la mà de A Home in Progress Film.

Durant aquests dos primers mesos d’any també hi ha previstos dos BiblioLabs més però adreçats específicament als clubs de la Biblioteca. D’una banda, els joves participants al projecte «Fem-ho fàcil», del Pla de Transició al Treball, participaran al taller «Improvisacions mòbils», el dimarts 13 i 20 de febrer. Una proposta de creació cinematogràfica de Drac Màgic Cultura Audiovisual a partir d’una poesia o text que ells mateixos hauran triat prèviament. D’altra banda, els petits lectors del Club infantil faran un taller de poesia i teatre el divendres 9 de febrer amb TeatrART. Els BiblioLabs s’estan desenvolupant a diverses biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals, promoguts per Diputació de Barcelona i responen a la voluntat de caminar cap a un nou model bibliotecari.

 

TwitterFacebook