PRESENTACIÓ
21 dl. > octubre > 18 h
Presentació de parelles lingüístiques
Vols ajudar persones que estan aprenent el català? Fes de voluntari i queda una hora a la setmana amb un aprenent per conversar en català. Si ja parles el català però et falta seguretat i fluïdesa, pots fer d’aprenent i practicar el català de manera informal tot fent un cafè. Si vols participar-hi vine a l’acte i et presentarem la teva parella lingüística. Un cop coneguts, vosaltres trieu l’horari de les trobades.
Ho organitzen: CNL – Voluntariat per la llengua i Biblioteca Central d’Igualada


CONFERÈNCIA
22 dm. > octubre > 19 h
Por, ansietat i fòbies
A càrrec de Montse Martí Muñoz, Llicenciada en Psicologia.
La por és una emoció universal que tots experimentem quan ens enfrontem a determinats estímuls. L’ansietat és una resposta d’alarma que sorgeix quan la persona necessita reaccionar davant perills o amenaces reals o imaginàries. Fòbia seria la paraula que utilitzem per descriure el pànic irracional que sentim per una persona, cosa o situació. Qui no ho ha patit en alguna ocasió al llarg de la seva vida?Mirarem les nostres pors cara a cara per poder enfrontar-les, acceptar-les i aprendre a gestionar-les més fàcilment. Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.
Ho organitza: APPA. (Associació de Psicòlogues i Psicòlegs de l’Anoia)


 

TALLER
23 dc.>octubre >18 h > Llar d’infants La Rosella
Ara t’ho explico… T de Tecnologia
A càrrec d’Anna Garcia i Janina Rojas
Els tallers de l’Ara t’ho explico… van adreçats a pares i educadors i serveixen per reflexionar sobre temes relacionats amb els infants i joves, a partir de la lectura d’un conte. Són gratuïts i oberts a tothom.


MÚSICA
23 dc. > octubre > 19 h
Club de música: Les quatre estacions de Vivaldi
A càrrec d’Anna Romeu Solà, musicòloga i professora del Dept. d’Educació de la Generalitat.
Club per escoltar activament i comentar en grup aquesta obra musical clàssica universal amb l’objectiu de conèixer les seves característiques i matisos, la biografia del seu compositor, aspectes musicals de la composició, el seu context artístic i històric, etc.


TALLER
24 dj. > octubre > 10 h >  gratuït
eBiblio, la biblioteca digital
Vine amb la teva tauleta, el mòbil o el portàtil i aprèn a treure suc a l’eBiblio, el servei de préstec de documents digitals de la Biblioteca 100% gratuït, fàcil i per a totes les edats. Cal inscripció prèvia. A càrrec de Magda Bartrolí.


 

LLIBRES
24 dj> octubre > 19 h
Les noies maques sempre riuen
Jordi Quintana
El periodista Jordi Quintana publica la seva primera novel·la, protagonitzada per un home frustrat per la relació que manté amb les dones. Presentació a càrrec de Xavier Dàvila.


LLIBRES
25 dv. > octubre > 19 h
Club de lectura infantil
El cassó d’en Gerard
Modera: Francina Bacardit
Tertúlia d’infants a partir de 8 anys que han llegit tots el mateix llibre. Els nens han de passar uns dies abans per la Biblioteca a recollir-lo. Places limitades. Cal inscripció prèvia.Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.


 

LLIBRES
28 dl.>octubre >19 h
La teoria de les tres potes (i la quarta), de Màrius Montmany
El pierenc Màrius Montmany presenta el seu primer llibre, un assaig sobre les relacions personals i de parella,  basat en una teoria inicial i un seguit de capítols curts, de lectura amena, amb sentit de l’humor i obert a provocar l’opinió. Presentació a càrrec de Nicolau Sagrera i Jordi Quintana.


FAMILIAR
29 dm. > octubre > 18 h
Fuig bèstia! a càrrec de Mon Mas
Un conte sobre la tristor, la Dolça i una bèstia de la que no sempre cal fugir
Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental
Ho organitzen: Departament de Sanitat i Salut Pública i Biblioteca Central.


EXPOSICIÓ
Fins al 31 d’octubre > Sala d’exposicions
Pere Calders. Contes breus
Una mostra per conèixer els contes d’aquest escriptor, periodista i dibuixant català, plens d’humor, ironia imaginació i amb un ús molt acurat de la llengua.
Ho organitzen: CNL Montserrat i Biblioteca del Casino de Manresa.


 

EXPOSICIÓ
Fins al 31 d’octubre > Punt dels lectors
La vida en colors
Flors i animals exòtics, arbres, bodegons, cases plenes de colors, personatges infantils… La Marissa de la Torre transmet a les aquarel·les la seva passió per les petites coses de la vida.

TwitterFacebook