Un cor massa gran, d’Eider Rodríguez. Les petites editorials independents catalanes fan una gran tasca de descoberta d’autors novells. Com Edicions del Periscopi, que ens porta la veu dura i directa d’aquesta autora basca, a través d’uns relats sorprenents i intensos.
El amante silencioso, de Clara Sànchez. Una novel·la d’intriga i aventura ambientada a l’Àfrica. Isabel, és una jove contractada per un matrimoni benestant de Madrid perquè viatgi a Mombasa (Kènia) per alliberar el seu fill Ezequiel d’una secta liderada per Maína, un home tant poderós com perillós. L’Isabel s’assembla a la nòvia que va abandonar l’Ezequiel i, per tant, tenen l’esperança que funcioni. Però a l’Àfrica res és el que sembla i l’Isabel s’integra dins la secta amb la sensació que està constantment vigilada sense ser conscient dels perills de la seva missió.
La distància que ens separa, de Maggie O’Farrell. Una història d’amor difícil, sobre vides paral·leles, identitats desplaçades, secrets de família i el pes inexorable del passat. Tot plegat, amb la força narrativa i singular d’aquesta autora captivadora.
Aquesta senzilla paraula , de Cath Crowley. La llibreria Howling Books és especial: els seus clients hi deixen cartes d’amor, poemes entre les pàgines dels llibres per a qui les trobi. Així han nascut grans històries d’amor, com la d’enHenry Jones i la Rachel Sweetie, dos amics que es retroben després de separar-se un temps, ell enamorat d’una noia popular i ella destrossada per la mort del seu germà. Junts emprenen una lluita per salvar la llibreria.
Bella confusió , de Claire Christian.. Història d’amor i amistat entre dos joves, en Gideon un poeta Slam introvertit que té dues mares, i l’Ava, d’origen grec, i molt afectada pel suïcidi de la seva millor amiga. Tots dos emprenen una relació difícil en què els seus dubtes i pors només els poden resoldre ells mateixos.
Trilogia Silencio de la Ciudad Blanca, Los ritos del agua, los señores del tiempo, d’ Eva García Sáenz de Urturi. L’autora irromp i ens sorprèn satisfactòriament en el món de la novel·la negra amb la publicació d’aquestes tres històries diferents, amb un nexe en comú, Unai López de Ayala, àlias Kraken, un dels màxims experts en perfils criminals del país. Al costat d’Estíbaliz i Alba haurà de resoldre tres històries diferents, vinculades amb el seu passat, i amb un rerefons mitològic. De mica en mica tot s’anirà desvetllant i tornaran històries del passat mal tancades que haurà de resoldre , tot protegint els seus. Un còctel ple d’intriga, misteri, cultura i amor.
La casa alemanya, d’Annette Hess. Diuen que tard o d’hora tot es descobreix. Preguntes sense resposta, històries familiars oblidades a la força, fotografies de l’àlbum familiar desaparegudes, tot plegat una història amagada, o millor dit un procés que capgirarà definitivament no només el seu país sinó també la seva vida. Frankfurt 1963, l’Eva la filla petita de la família Bruhns els propietaris de la fonda la casa Alemanya, s’ha promès amb en Jürgen, però aquest prometatge perillarà a partir d’un encàrrec inesperat: fer d’intèrpret al primer judici d’Auschwitz.
Paraules que tu entendràs, de Xavier Bosch. L’autor deixa amb molt bon regust de boca amb aquesta novel·la tant esmolada sobre la vida de parella moderna. L’autor poc a poc va teixint les confidències de tres matrimonis. La Mara i en Xavi pateixen una forta crisi sentimental, mentre els seus amics afronten l’amor i la convivència des d’altres territoris. La Joana, companya de feina del Xavi, defensa un matrimoni tradicional i convencional amb l’Andreu, mentre que el Darín i la Biosca opten per mantenir una relació oberta després d’anys de convivència.
Los testamentos, de Margaret Atwood. És la seqüela d’El conte de la serventa. Es trasllada el lector, de nou, a l’opressiu món de Gilead, des de tres perspectives diferents: la Tia Lydia, una “tieta fundadora”, explica com manipula i ho controla tot. L’Agnes Jemima, la “filla” d’un comandant, que en arribar a la pubertat s’adona de què s’espera d’ella. La tercera veu és la Daisy, una noia de setze anys que viu al Canadà, que en ser assassinats els pares s’assabenta que és adoptada: és filla d’algú que la va treure d’aquell malson.
La meva illa, Elisabet Benavent. Una de les autores més prolífiques del gènere chick-lit (romàntic desenfadat) presenta aquí una apassionant història ambientada a cavall entre una gran ciutat i una illa bucòlica, on una noia intenta refer la seva vida després de tocar fons. Escrita de manera amena, fresca i encisadora, atrapa des de la primera pàgina.
Si no puc volar, d’Estel Sole. La jove autora i dramaturga catalana fa un retrat generacional fresc i punyent protagonitzat per una noia que, amb gairebé quaranta anys, té una vida plena d’alts i baixos: no té feina, s’acaba de divorciar i viu amb el seu avi, mentre les seves amistats tenen una vida aparentment normal.
Entendre el món amb onze pensadors contemporanis, de Carles Capdevila. Intel·lectuals de la talla de Zygmunt Bauman, John Gray, Ágnes Heller, Alain Touraine, Judith Butler, Saskia Sassen, Jeremy Rifkin, Seyla Benhabib, Richard Sennett, Tzvetan Todorov i George Steiner conversen amb en Capdevila, tot plantejant-se incerteses com quin és el paper de la filosofia, el potencial de les dones, la urgència econòmica i mediambiental, les creences de la vella Europa, la violència, les desigualtats i la pobresa. Esperonen la voluntat transformadora, el compromís ètic i moral amb esperança i certa dosi d’ironia.
Come comida real, de Carlos Rios. El creador del moviment Realfooder ens explica en aquest llibre en què consisteix la seva filosofia d’alimentació: menjar menys productes ultraprocessats i menjar com ho feien les nostres àvies. Una guia perfecta per modificar les nostres conductes alimentàries.
Escritos sobre naturaleza, de John Muir. Muir va ser un dels primers defensors de la naturalesa als Estats Units de finals del segle XIX, i està considerat el pare dels parcs naturals. Les seves paraules, avui, són més vives que mai i suposa tota una figura inspiradora per a l’ecologisme modern.
Betty boob. Un còmic amb guió de Vero Cazot i dibuixos de Julie Rocheleau. Betty Boob és una història vitalista d’una noia que perd un pit a causa d’un càncer de mama, però que acaba superant les seves adversitats i guanyant confiança en el seu nou cos gràcies a un grup de cabareteres.
Laura Dean me ha vuelto a dejar, de Mariko Tamaki. El primer amor és complicat. La Riley està enamorada de la Laura Dean, però la Laura la deixa plantada sempre que pot. Aprendre a estimar-se a una mateixa i entendre el que vol dir estimar és el que ens explica aquesta apassionant història.
La guerra de Catherine., de Julia Billet, amb il·lustracions de Claire Fauvel. La Rachel és una noia jueva que viu en una escola de París que acull a nens jueus durant la segona guerra mundial. Amb l’arribada dels nazis a París ha de canviar la seva identitat i fugir dediverses cases d’acollida per sobreviure.
Per fi, Nadal!, de Lola Casas i Sebastià Serra. Què passa les nits d’aquests dies de Nadal mentre els nens dormen? Els protagonistes d’aquesta història es troben cada maí, en llevar-se, amb totes les figuretes desordenades i representant escenes estranyes i còmiques.
Enigmes, desafia la teva ment amb 25 misteris de la història, d’Anna Gallo i Víctor Escandell. Un àlbum il·lustrat per compartir en família on els nens, i els adults, es troben amb enigmes sobre fets històrics que han de resoldre plegats, i que presenten diferents graus de dificultat. Els autors ja van publicar fa uns anys Enigmes, desafia la teva ment amb 25 històries de misteri.
Sota les onades, de Meritxell Martí. A través d’unes il·lustracions delicades llegim una història aparentment senzilla que ens transporta al fons del nostre cor per superar pors, recels i desconfiances.