Cincs llibres per estimar la natura

Coincidint amb la Setmana de la Natura 2024 us proposem aquestes lectures:

Les illes de l’abandonament, de Cal Flyn. La periodsta escocesa ha viatjat pels indrets més inhòspits del planeta per descobrir-hi el renaixement de la vida, malgrat la destrucció per causes naturals o humanes.

La muntanya viva, de Nan Shepherd. L’excursionista, poetessa i novel·lista escocesa va escriure aquest llibre durant la Segona Guerra Mundial i hi expressa el seu amor per les muntanyes escoceses dels Cairgorms.

La noia salvatge, de Delia Owens. Una novel·la ambientada a Carolina del Nort i protagonitzada per la Kya, una noia abandonada als sis anys que ha sobreviscut en soledat als aiguamolls, amb la naturalesa com a única amiga.

Plovien ocells, de Jocelyn Saucier. Breu i meravellosa, ens porta als boscos remots de Canadà, on tres nonagenaris viuen amb austeritat i en total llibertat els seus últims anys mentre esperen tranquil·lament la mort. 

Les cuques, de Julià Guillamon. La narrativa d’aquest autor ens convida a mirar la natura d’una altra manera. En aquest llibre sobre el pas del temps Guillamon mostra un coneixement exhaustiu sobre el món dels insectes.

260 persones al 25è aniversari

Unes 260 persones han participat als actes de celebració dels 25 anys de la Biblioteca, aquest cap ce setmana. El més participat va ser la Pedalada de contes amb el músic Jeep Gasulla, on els participants van recórrer els carrers i van escoltar diversos contes, per acabar fent una bona xocolatada davant la Biblioteca. També es van fer visites guiades pels racons més insòlits, com l’àrea de reserva on es conserven els llibres més antics, o el terrat. Van anar a càrrec de l’arquitecte responsable de coordinar les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica de cal Font, Carles Crespo, i de la directora, Montse Lobato Just.

« Entrades més antigues