Exposició de joguets i escriptors

L’exposició «Joguets i escriptors», que es podrà veure des del dimartsl 5 de desembre fins al dimecres 27, és una de les activitats més destacades de l’agenda del mes a la Biblioteca Central d’Igualada. La mostra combina textos dels autors clàssics de la literatura catalana i joguets del Museu del Joguet de Catalunya-Figueres. Per exemple Mercè Rodoreda parla de les nines trencades; Josep M. de Sagarra, de les pilotes de reglament; el cartellista Carles Fontserè, dels cotxes Bugatti de llauna i de pedals; i Anna Murià, dels Reis d’Orient en els anys de la República, entre d’altres. Aquesta exposició està organitzada pel Museu del Joguet, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació i la Biblioteca d’Igualada.

Tres llibres per saber d’on venim

Des de la ciència, la filosofia, la metafísica o la religió s’ha intentat explicar al llarg dels anys l’origen de l’univers i de la humanitat. Teories i idees que arriben a nosaltres a través dels llibres, com aquestes tres novetats editorials que trobareu a la Biblioteca i que ens conviden a reflexionar. I molt.

Dios. La ciencia, las pruebas. Un exhaustiu treball escrit pels dos apassionats de la ciència, Michel-Yves Bolloré i Olivier Bonnassies, que aporta nombroses proves de l’existència d’un déu creador, des d’àmbits tan diversos com la física, la cosmologia o la filosofia.

La dimensió humana. Neurones i salms. El doctor Jaume Duran reflexiona sobre l’essència de l’ésser humà i la seva relació amb l’univers.. Els diferents marcs filosòfics han cercat els seus orígens i la seva relació amb l’univers i les deïtats. 

Breve historia del mundo. David Baker diu al pròleg  que “quan observem el cel nocturn no estem mirant l’univers: som l’univers que es mira a si mateix”. Un llibre preu però intens per viatjar cap al passat…i mirar cap al futur.

« Entrades més antigues