Pedra de tartera, de Maria Barbal. La novel·la més coneguda de l’autora transcorre per la vida de la Conxa, una jove de poble que se sent, massa sovint, com una pedra de tartera.
Nosaltres en la nit, de Kent Haruf. Una història d’amistat i amor a la vellesa, gens convencional. Com tampoc ho és la manera en què està escrita, a capítols curts, directes i molt planers.
La venedora d’ous, de Linda D’Cirino. Una història agredolça i tendra a l’Alemanya dels anys trenta. Aquí, l’Eva descobrirà que la vida pot tenir un nou sentit, més enllà de la seva granja.
La delicadesa, David Foenkinos. La protagonista d’aquesta història, la Nathalie, recupera la il·lusió de viure de la manera més inesperada, després de passar un procés de dol. Una història delicada i dolça, ambientada a París.
El secret de la mare, de J.L. Witterick. A Polònia, una mare i la seva filla arrisquen les seves vides per donar aixopluc a dues famílies jueves i a un soldat alemany durant la invasió nazi.
L’illa de la última veritat, de Flavia Company. A les portes de la mort, el protagonista de la novel·la decideix explicar el seu secret: els cinc anys que es va passar desaparegut en una illa, després d’un atac pirata al vaixell en què viatjava.
El noi silvestre, de Paolo Cognetti. L’autor del reeixit llibre de Les vuit muntanyes ens presenta un noi que abandona la ciutat per anar-se’n a viure dalt la muntnya, al mateix indret on havia passat les vacances familiars. En la solitud ferèstega i ocupant el temps llegint trobarà el seu propi camí.
Secret candent, d’Stefan Zweig. Un nen és testimoni de la relació de la seva mare amb
Un altar per a la mare, de Ferdinado Camon. Aquest autor italià està considerat com un narrador de la crisi i la mort del món camperol, que retrata molt bé en aquesta novel·la guanyadora del Premi Streg.
L’alquimista, de Paulo Coelho. Un clàssic de joventut per rellegir al llarg de la vida. Està considerada una de les novel·les iniciàtiques més importants de tots els temps, que ajuden el lector a entendre’s i a entrendre el món.