Un total de 2485 alumnes d’infantil, primària, ESO i batxillerat de diversos centres educatius d’Igualada i l’Anoia han visitat durant el curs escolar 2021-2022 la Biblioteca. Les visites d’alumnes són un dels puntals de la formació d’usuaris, ja que descobreixen no només la col·lecció de la Biblioteca sinó també tots els serveis de què disposen amb el carnet d’usuari.

El gruix de les visites l’han fet alumnes d’infantil i primària d’entre 4 a 12 anys dels següents centres: Mowgli, Escolàpies, Ateneu, Gabriel Castellà, Monalco, Emili Vallès, Garcia Fossas, el Diví Pastor, Dolors Martí, Maristes i Ramon Castelltort. Durant la seva visita reben formació a l’hora de buscar informació utilitzant els diversos recursos digitals de la Biblioteca, com el catàleg Aladí (https://aladi.diba.cat/) o el portal infantil de biblioteques http://genius.diba.cat. També es comparteixen lectures de còmics i contes, a partir dels quals reflexionen sobre diverses temàtiques, ja siguin d’actualitat o d’altres temes.

Durant el curs que s’acaba també han visitat la Biblioteca alumnes de primer i segon d’ESO i algun grup de batxillerat del Badia i Margarit, el Joan Mercader, l’Escola Anoia, l’Escola Pia i també l’IES Molí de la Vila de Capellades. Les visites s’estenen a alumnes d’altres centres com l’Escola Àuria i els joves del Pla de Transició al Treball (PTT) de l’INS Milà i Fontanals d’Igualada.