La Biblioteca Central d’Igualada, juntament amb la Creu Roja Anoia i el Consorci Sanitari de l’Anoia, duen a terme el projecte La lectura + a prop. La iniciativa consisteix en dur llibres, revistes i altres documents als pacients i acompanyants que reben tractaments periòdics a l’Hospital d’Igualada, amb l’objectiu que, a través de la lectura i l’entreteniment, tinguin més benestar malgrat l’ambient medicalitzat.

Voluntaris de Creu Roja Anoia reparteixen els materials per les sales cada matí. Els lots els proporciona la Biblioteca Central d’Igualada, que selecciona els llibres, revistes o còmics que s’adapten millor al perfil de lectors i al temps que disposen per llegir. Com a complement, Creu Roja Anoia hi aporta també passatemps.

A més de prestar els llibres i revistes, la biblioteca també assessora les persones voluntàries en la seva tasca de recomanació de lectures i de proporció d’informació sobre el préstec de llibres a la biblioteca.

Aquesta iniciativa s’emmarca en un projecte que va començar l’any 2002 amb la intenció inicial de fer préstec i lectura a domicili. L’objectiu era donar suport a les persones amb problemes de mobilitat i persones amb deficiències visuals que els dificulten la lectura. Aquests serveis encara estan en funcionament i per a fer-ne ús només cal disposar del carnet de la biblioteca.