Seguint les directrius establertes per als equipaments bibliotecaris, dilluns s’obriran al públic les sales de la segona i tercera planta, amb l’aforament i l’ús dels ordinadors limitats a un terç. Aquests serveis s’afegeixen al de préstec i retorn de documents, així com al de consultes bibliogràfiques, que ja funcionen des de la fase 1 del desconfinament. Seguint les directrius establertes per als equipaments bibliotecaris pel Butlletí Oficial de l’Estat, la Biblioteca obre sales però amb les següents restriccions. En concret, es limita l’aforament a un terç i es redueix l’ús dels ordinadors d’ús públic a un terç.  A més, els usuaris no podran tocar directament els documents de les prestatgeries: hauran de demanar-los als respectius taulells. Continuaran tancades al públic la sala infantil, l’Espai Jove i la sala de diaris i revistes.

D’altra banda, també atenent les mesures de seguretat, és obligatori l’ús de mascareta i cal mantenir la distància de seguretat entre els punts de lectura. També cal avisar el personal de la biblioteca quan es deixi el punt de lectura per poder procedir a la seva desinfecció. Les consultes bibliogràfiques i les peticions de llibres, DVDs i altres documents es podran fer de manera presencial o per via telemàtica: b.igualada.c@diba.cat i al telèfon 93 804 90 77.

Totes aquestes mesures, estan previstes en la legislació sobre la desescalada del govern i volen contribuir a garantir la seguretat, tant del personal bibliotecari com de tota la ciutadania que fa ús de l’equipament i els seus serveis en un espai públic tancat. Així, entre d’altres mesures s’han establert dispensadors de gel hidroalcohòlic a tots els espais, també al vestíbul d’entrada; i s’han senyalitzat els espais amb les noves indicacions. S’han netejat els filtres de l’aire condicionat i s’han desinfectat els espais comuns. Pel que fa al retorn de documents, s’ha de continuar fent exclusivament per la bústia de retorns, ubicada a la façana de la Biblioteca, al costat de la porta d’entrada. Aquests documents es mantenen 14 dies en quarantena abans de tornar-los a deixar en préstec. A partir de la fase 3, que es preveu a finals de juny, l’aforament s’ampliarà a un 50%. En aquestes primeres fases, l’horari de la Biblioteca també és provisional. A partir 8 de juny l’horari especial serà tardes de dilluns a divendres de 5 a 8, i matins de dimarts a divendres de 10 a 1 del migdia.