Joan Carreras i Maria Barbal vindran a la Biblioteca a parlar de les seves darreres novetats: “L’àguila negra” i “En la pell de l’altra”.  La Biblioteca va escalfant així motors per a la diada de Sant Jordi, i en aquest sentit les presentacions literàries tenen un pes destacat en l’agenda d’activitats del març i l’abril.

D’una banda, el dimarts 24 a les 7, Joan Carreras presentarà la novel·la que li ha valgut l’últim premi Sant Jordi: L’àguila negra i que, segons ha comentat en diverses ocasions, retrata la gent normal. En aquest cas, el protagonista normal és un dentista jubilat que decideix saldar deutes amb el passat i marxar a viure a un poble nudista. L’endemà dimecres, dia 25, també a les 7, Maria Barbal serà la protagonista d’una nova edició del Club del llibre de la Biblioteca, que arriba de la mà de la Diputació. Coincidint amb els 50 anys de la publicació de Pedra de tartera, l’escriptora es trobarà amb els participants dels clubs de lectura de les biblioteques d’Igualada i l’Anoia. Barbal també parlarà de la seva darrera novel·la, En la pell de l’altra, basada en el cas real d’Enric Marco, expresident de l’Amical de Mauthausen que va suplantar la identitat d’un deportat.

Després d’haver publicat dos reculls de contes, el periodista igualadí Oriol Solà s’estrena com a novel·lista amb L’arquitecte dels papers estripats, una història protagonitzada per un singular personatge obsessionat en reconstruir vides a partir dels papers estripats que es troba per tot arreu. Aquest acte tindrà lloc el divendres 13 a 2/4 de 8 de la tarda. Finalment, la primera ronda de presentacions literàries es clourà amb la proposta  de Juan Carlos Borrega:  Anoia: 17 excursions a peu, que es presentarà el dijous 26.