Les llindes són un dels elements més destacats de l’arquitectura urbana. Són la porta d’entrada a les llars i en molts casos reflecteixen la identitat o algun tret característic de qui les habita. El fotògraf igualadí Miquel Solà i Rossell presenta en aquesta exposició una selecció de fotografies de llindes, baranes o parts de façana que encara es conserven a lgualada, així com també inicials singulars dels seus propietaris. L’exposició «Les llindes de la ciutat» es podrà visitar del 26 d’agost a l’1 d’octubre a la Biblioteca. La seva inauguració tindrà lloc el dimecres 25 d’agost a 2/4 de 7 de la tarda, però a causa de les restriccions sanitàries caldrà invitació per assistir-hi.

Aquesta mostra és el resultat d’un treball fotogràfic que Miquel Solà va engegar als anys 80, en què va fotografiar més de 200 llindes que li havien cridat l’atenció a la ciutat. Trenta anys més tard se’n va adonar que un 30% de les llindes que havia fotografiat havien desaparegut, ja sigui perquè l’edifici havia estat enderrocat o bé perquè s’havia restaurat la façana sense respectar-ne les característiques originals. L’exposició és un reflex també dels canvis produïts a la ciutat durant dècades. Així, cada fotografia va acompanyada d’una imatge de la façana de l’edifici on es troba. Hi consta també l’adreça on es troba i una breu ressenya històrica de l’edifici, documentada a partir dels llibres de la Col·lecció Local de la Biblioteca. Un plànol amb la localització de tots aquests indrets permetrà al visitant fer un recorregut visual per la ciutat.

Aquesta no és la primera vegada que Solà exposa a la Biblioteca, on també ha compartit amb el públic les seves fotografies de viatges sota el lema «Mirades», entre d’altres treballs.