L’espectacle literari musical «Miguel Hernández, vivo» servirà per encetar, el dijous 1 de març a les 7 de la tarda, un mes ple de poesia a la Biblioteca. La periodista i escriptora Leonor Paqué, acompanyada del seu germà i músic Diego Paqué, ens proposa viatjar al passat per recuperar la veu del poeta, amb qui conversarà a través dels versos i la música. Les poetesses catalanes prendran el relleu a Hernández en un altre recital que tindrà lloc el dijous 8 de març a les 7 de la tarda. Dalt l’escenari, Margarida Bernús posarà veu als versos de Joana Raspall, Montserrat Abelló, entre d’altres, acompanyada per la guitarra de Cecili Ruedas i amb motiu, també, del Dia Internacional de les Dones . Aquestes dues propostes aniran fent caliu per a la celebració del Dia Mundial de la Poesia, que tindrà lloc el divendres 16 de març amb la lectura de poemes en veu alta en què petits i grans poden pujar dalt l’escenari a recitar el seu poema. Per participar-hi només cal inscriure’s abans a la Biblioteca i especificar quin poema es llegirà.

El dimecres 21 el poeta igualadí Marc Freixas ens farà un tastet del seu nou poemari, «Damunt les passes». Per la seva banda, els nens del Club de lectura infantil de la Biblioteca participaran en un taller BiblioLab de poesia i teatre on, de forma lúdica, descobriran i gaudiran de la bellesa del llenguatge poètic. I al vestíbul, del 19 de març al 7 d’abril, es podrà veure l’exposició «Igualada, paisatge poètic», una mostra dels poemes dedicats a la ciutat acompanyats de fotografies dels indrets que els inspiren.

I és que la Biblioteca vol convidar tothom a descobrir i gaudir de la poesia, i per aquest motiu L’Aparador estarà protagonitzat per aquest gènere literari i la secció de L’autor del mes, a la tercera planta, estarà dedicat a la poetessa Maria Mercè Marçal. En aqueta sala els usuaris també trobaran les tapes literàries, on podran fer un tastet poètic poemes de diversos autors, distribuïts entre els punts de lectura de la sala.