Mare, Ada Castells. Una mare dominant, autoritària i poc afectuosa. Així era la Raquel per a les tres germanes protagonistes del llibre, que no hi van tenir una bona relació. Quan la dona mor una de les filles descobreix el seu quadern de memòries i, entre pàgines descobrirà una altra mare.

Mare de llet i mel, Najat el Hachmi. L’autora novel·la la història de la seva mare i ofereix una visió exhaustiva de l’experiència de la immigració des del punt de vista d’una dona musulmana , que suposa un fresc complet del que és ser dona avui dia en el món rural musulmà.

Mare i filla, de Jenn Diaz. La mort del pare deixa soles la protagonista del llibre, la seva mare i una tieta soltera, tres dones que hauran d’aprendre a conviure sense el caliu i la comprensió del pare.

Mares i fills, de Colm Toibin. L’escriptor irlandés que estiueja al Pallars recrea, en aquests relats de gran bellesa, les relacions familiars i els fils invisibles que uneixen pares, fills, avis i germans.

Tu no ets una mare com les altres: la història d’una dona apassionada, d’Angelika Schrobsdorff. L’autora recrea la vida inconformista i rebel de la seva pròpia mare, una dona nascuda en una família jueva de Berlín i que va tenir tres fills de tres pares diferents.

L’expedient de la meva mare, de  András Forgách. Una novel·la ambientada a l’Hongria comunista.

Olives picants, d’Anna Monreal. Una novel·la entre tendra i divertida protagonitzada per una dona que s’acaba de quedar vídua i que es jubila, mentre intenta ajudar les dues fillesa superar els seus propis problemes.

La casa cantonera, de Sílvia Alcàntara. Dues germanes tornen a la casa familiar del poble després de la mort de la mare. Mentre van buidant el pis afloraran els records de la infància i també la gran distància que les separa.

Un món de mares, de Marta Gómez Mata. La Mare Fada, la Mare Dragona, la Mare Bòlid… Aquest àlbum il·lustrat ens proposa un viatge ple de poesia i bellesa per les mil i una cares de la maternitat.

Muntatgemares