Set biblioteques i 18 escoles de l’Anoia celebraran l’Any Dahl d’una manera ben original: amb una «Convenció de bruixes» per retre homenatge a l’escriptor Roald Dahl en el centenari del seu naixement. Aquesta iniciativa està organitzada conjuntament per les àrees infantils de les biblioteques anoienques i pel Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia (CRP). Les biblioteques participants són la Biblioteca Central d’Igualada, la Biblioteca de Vilanova del Camí, la Biblioteca Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui, la Biblioteca El Safareig de Capellades, la Biblioteca Rogelio Rojo de Masquefa, la Biblioteca de Piera i la Sala de lectura de la Pobla de Claramunt.

logo bruixesLa convenció és una exposició itinerant de bruixes elaborades amb diversos materials pels alumnes dels centres educatius participants, a proposta del CRP. Els infants s’han inspirat en una de les obres més emblemàtiques de l’escriptor, «Les bruixes». L’escola municipal d’Art Gaspar Camps també hi ha col·laborat amb el disseny del logotip de l’exposició, que ha estat obra de l’alumne Martí Rossell. A més de fer la seva pròpia bruixa i batejar-la amb un nom, les biblioteques han organitzat diverses activitats a l’entorn de Dahl, com clubs de lectura, hores del conte i projeccions de pel·lícules basades en els seus llibres.

La primera parada de la «Convenció de bruixes» serà a la Biblioteca d’Igualada, del 21 d’abril al 6 de maig, amb l’exposició de totes les bruixes creades per les escoles que han participat al projecte. Després la ruta de les bruixes seguirà per Vilanova i Montbui, de l’11 al 21 de maig; del 25 de maig al 4 de juny estarà a Capellades i Masquefa, i del 8 al 18 de juny a Piera i la Pobla de Claramunt. També hi haurà una versió en petit format de l’exposició per al Bibliobús Montserrat, que recorre els pobles de la comarca.

La idea de fer aquesta convenció va sorgir l’any passat, lligada a la xerrada inaugural del curs escolar 2015-2016 que va fer Lola Casas a la Biblioteca Central d’Igualada sobre la figura de l’autor anglès. De fet, aquesta mestra i escriptora tornarà a reflexionar sobre el llegat de Dahl en una nova tertúlia amb mestres, que tindrà lloc el dijous 14 d’abril al Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia.