La Biblioteca estrena aquest curs un nou club de lectura per promoure de manera amena i lúdica la poesia entre el públic adult. Amb el nom de Va de poesia… Llegim? es vol apropar aquest gènere literari a tothom, comentant l’obra de poetes de tots els temps, des d’Antonio Machado a Joan Margarit. El moderador d’aquest club serà el filòleg Ivan Closa Martínez. Les inscripcions són totalment gratuïtes i es poden fer personalment a la Biblioteca o bé per via telemàtica (b.igualada.c@diba.cat / 93 804 90 77). Les trobades del club es faran els dissabtes, cada mes i mig, a les 11 del matí.

La primera trobada del Va de Poesia…Llegim? és prevista per al dissabte 23 d’octubre, per parlar de l’obra «Campos de Castilla» (1912), d’Antonio Machado. La resta de poemaris i poetes que hi ha previst de conèixer al llarg del curs, de setembre a juny, són: «La voz a ti debida»(1933) de Pedro Salinas; «Antología poética» deGabriela Mistral; «Bruixa de dol»(1979) deMaria-Mercè Marçal; «Animal de bosc»(2021) de Joan Margarit; i «Palabras para Julia» (1979) de José Agustín Goytisolo .

Aquest club s’afegeix als altres clubs especialitzats de la Biblioteca que funcionen a bon ritme al llarg de l’any: còmic, literatura i cinema, filosofia, anglès i narrativa catalana. A més també hi ha els diversos grups del Club de lectura d’adults, més heterogeni, en què es comenten obres d’autors de tots els temps, tant en català i castellà com traduccions.