S’apropa Sant Jordi i un any més la Biblioteca us proposa una selecció de llibres per gaudir al màxim de la lectura, tant les novetats com altres històries que potser ja no es troben a les llibreries però que a les biblioteques sempre hi tindran un lloc. Perquè un bon llibre no té edat…

GuardiánEl guardián invisible (Planeta DeAgostini)
Primer volum de l’adaptació al còmic de la trilogia de misteri Dolores Redondo. Ernest Sala ha posat colors i textures als personatges de la història i als seus paisatges: la màgica vall navarresa del Baztan. I sap, com la novel·la, atrapar en una atmosfera opressora la lluita entre el bé i el mal que tan bé plasma Redondo als tres llibres.

 

 

vivirmejorVivir mejor con menos (Connecta)
Albert Cañigueral ens ofereix una lectura fluida i sense gaires tecnicismes sobre les alternatives del consum colaboratiu gràcies a la tecnologia actual. La seva experiència personal en el consum responsable a través d’Internet ens recorda que gastar més no equival a viure millor.

 

 

Verd aiguaVerd aigua (Minúscula)
Marisa Madieri escriu un relat en forma de diari de records. L’autora va viure l’exili quan la seva ciutat va ser ocupada pels iugoslaus i la seva família se’n va anar a Itàlia i es va instal·lar durant un temps en una casa d’acollida de refugiats. La historia -plena de petites històries i anècdotes- és un testimoni contra l’oblit.

 

 

el marciano

El marciano (Ediciones B)
És la primera novel.la que va publicar Andy Weir. Una història de ciència ficció que relata les aventures de Mark Watney, un astronauta nord-americà que es queda aïllat al planeta Mart i ha de fer tot el possible per sobreviure. En Ridley Scott n’està preparant una adaptació cinematogràfica que aviat arribarà a les pantalles.

 

 

elsdimartsEls dimarts amb Morrie (Empúries)
Mitch Albom signa un relat sobre l’últim any de vida del vell professor Morrie Schwartz, diagnosticat d’una esclerosi terminal. Morrie es troba cada dimarts amb l’autor, exalumne seu, per parlar de la vida i de la mort i de temes tant essencials com el món, família, l’amor, el perdó, els diners, la joventut, l’amistat… Tota una lliçó de vida des d’una òptica plena d’optimisme i tendresa.

 

 

igualadaIgualada desapareguda (Efadós)
Una novetat editorial de Pilar Cuerva que fa una mirada retrospectiva i històrica d’Igualada. És un àlbum fotogràfic que consta de 163 fotografies, moltes d’elles encara inèdites, que repassa la nostra història des de finals del segle XIX fins el 1965. Fullejar aquest llibre és evocar temps passats, temps que són part de la identitat d’Igualada.

 

lallibreriadelsfinals

La llibreria dels finals feliços (Edicions 62)
Katarina Bivald ens sorprèn a la seva primera novel·la amb una aventura literària plena d’emocions. Una antiga amistat, el mutu amor que professen les protagonistes als llibres i la literatura i un lligam amb una població. Tot plegat provocarà un canvi inesperat. Un llibre personal, per als amants dels llibres, els que els compren de forma compulsiva, els que perden hores de son…

 

 

el rastre brillant del cargol

El rastre brillant del cargol (Fanbooks)
Novel.la juvenil de Gemma Lienas protagonitzada per en Sam, un noi de setze anys, intel·ligent, geek i aspi (amb síndrome d’Asperger), per tant amb certes dificultats amb les relacions personals. Sam comença a experimentar emocions desconegudes quan coneix la Martina, a qui haurà d’ajudar quan un assetjador per internet la posa en perill. La descripció d’en Sam està molt ben documentada per ajudar-nos a entendre les persones amb TEA.

 

latietaLa tieta Mame (Quaderns Crema)
Patrick Dennis és l’autor d’aquesta novel·la tan divertida que retrata molt bé la vida americana d’anys passat. Crida l’atenció que molts d’aquests trets característics encara són avui ben vigents. El llibre és ple de moments sorprenents i enganxa des de la primera pàgina.

 

 

 

tunombredespuesdelalluviaTu nombre después de la lluvia (Lumen)
Aquesta novel·la de Victoria Alvarez conté tots els elements de les històries victorianes de fantasmes: castells en ruïnes, nits de tempesta, fenòmens paranormals, secrets familiars, cementiris, personatges envoltats de misteri i, evidentment, un fantasma. Els protagonistes són els autors d’una revista de fenòmens paranormals que es desplacen al poble irlandès de Kilcurling per investigar una presència que està atemorint la població.

 

la sopa de laviLa sopa de l’avi (Babulinka Books)
Un plat de sopa pot contenir tota la saviesa del món. Mario Satz, l’autor d’aquesta faula moderna, reflexiona sobre la vida i la mort a través dels ulls d’una noia que pateix anorèxia i es vol morir i la tendra relació que manté amb el seu avi. Una lectura recomanable per a totes les edats.

 

 

educar

Educar en el asombro (Plataforma Editorial)
Els nens es meravellen per tot. I aquesta infinita capacitat per sorprendre’s és la base del seu aprenentatge vital. Catherine L’Ecuyer obre els ulls a molts pares i educadors amb aquest llibre ple de sentit comú que vol servir per trencar tòpics. Una reflexió en clau positiva dels avlors amb què educa la societat actual.

 

 

elpispallibresEl pispallibres (Maeva)
Amb text de text de Helen Docherty i il·lustracions de Thomas Docherty. Qui roba els contes dels animals del bosc? A qui no li agrada que li expliquin contes abans d’anar a dormir? Una nit comencen a desaparèixer tots. Serà una valenta conilleta que decideix resoldre aquest misteri. Conte rimat, perquè els pares puguin llegir-lo en veu alta.

Especial Sant Jordi a les Biblioteques