Víctor Català 
La Caterina Albert, com tantes altres escriptores, va adoptar un nom masculí, el del protagonista d’una novel·la seva inacabada, per moure’s pel panorama literari de la primera meïtat del segle XX. Solitud és la seva obra més coneguda.

George Eliot
Una de les millors plomes de l’època victoriana anglesa va ser la de Mary Ann Evans, novel·lista, periodista i traductora. Va escriure 7 novel·les, entre les quals destaquen Middlemarch i Silas Marner.

George Orwell
L’autor de La revolta dels animals, la distòpica 1984 o Homenatge a Catalunya es deia realment Eric Arthur Blair. Va ser un gran admirador de Jack London, Herman Melville i Somerset Maughan.

Mark Twain
El pare de l’entranyable Tom Sawyer i de Les aventures de Huckleberry Finn es deia en realiat Samuel Langhorme Clemens i va ser un dels escriptors i humoristes més estimats pel seu enginy i talent.

Amos Oz
L’escriptor, periodista, professor i periodista hebreu Amos Klausner  tracta a la seva obra de les inquietuds i la diversitat ideològica dels israelians de totes les tendències polítiques i espirituals que coexisteixen al seu país.

Yasmina Khadra
El veritable nom d’aquest escriptor algerià en llengua francesa és Mohammed Moulessehoul. Com que havia format part de l’exèrcit quan va començar a publicar ho va fer amb aquest pseudònim, per motius de seguretat. És autor de El que el dia deu a la nit i Les sirenes de Bagdad.

Elena Ferrante
Les lletres italianes tenen en Elena Ferrante un dels seus noms més internacionalment coneguts. Darrera  s’hi amaga la ploma de l’Anita Raja i la seva reeixida saga de L’amiga genial.

Robert Galbraith
L’autora de la saga Hary Potter, Joane Rowling, utilitza el pseudònim de J.K Rowling per la narrativa juvenil i del de Robert Galbraith per les novel·les per adults que ha publicat.

Blue Jeans
L’escriptor andalús Francisco de Paula s’ha posat de pseudònim el nom de la protagonista de les novel·les juvenils que escriu. És tot un fenònem de la novel·la juvenil romàntica.

Joan Benesiu
Amb Gegants de gel el valencià Josep Martínez Sanchis va guanyar el Premi Llibreter 2015. La combinació de la seva prosa, suggeridora i enigmàtica deixa entreveure una narrativa d’alta volada.

Lola Vendetta
La il·lustradora igualadina Raquel Riba Rossy signaamb el nom del seu alter ego literari, la Lola Vendetta,  protagonista dels seus còmics farcits d’una bona dosi de crítica social i humor sarcàstic. La primera història la va publicar el 2017.

Andrés Vidal
L’escriptor igualadí Màrius Mollà ha publicat diversos bestsellers amb el nom d’Andrés Vidal, com El somni de la ciutat i El mar de los hombres libres. Utilitza el pseudònim però també el seu propi nom, amb què ha signat El mestre.

000038957_1_Blue_Jeans_(c)_Ester_Ramon_201803081603lolamark-twain-6fa45e42400eea8cac3953cb267d66a33825a370-s6-c30