Mes: novembre de 2017 (Pàgina 1 de 2)

Els monstres envaiexen les biblioteques

Si en anys anteriors van ser les bruixes i el terror a la xarxa, aquest curs escolar són els monstres. Les àrees infantils de les biblioteques de l’Anoia, aglutinades al grup Anoiets, i el Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia (CRP) han escollit aquesta temàtica tan universal i vinculada als nens per dur a terme un seguit d’activitats de promoció de la lectura, com visites escolars a les biblioteques i clubs de lectura. Les biblioteques participants són la Biblioteca Central d’Igualada, la Biblioteca de Vilanova del Camí, la Biblioteca Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui, la Biblioteca El Safareig de Capellades, la Biblioteca Rogelio Rojo de Masquefa, la Biblioteca de Piera, la Biblioteca Verge de Montserrat del Bruc, la biblioteca Mossèn Cinto Verdaguer de la Pobla i el Bibliobús Montserrat. Aquesta iniciativa es du a terme durant tot el curs escolar i poden participar-hi les escoles que ho vulguin.

L’element vertebrador de les activitats que s’estan fent a les biblioteques és un conte a mida que han creat els Anoiets: «Els monstres de la Biblioteca». Precisament en aquest text es juga amb tota la gran varietat de llibres infantils que tracten aquest tema universal. Durant la seva visita a les biblioteques els alumnes de les escoles juguen a construir el seu propi monstre a partir dels trossets que troben sobre les piles de llibres de monstres que hi ha repartides per la Biblioteca. A més d’aquest conte també han elaborat una Guia de lectura on apareixen els títols d’una cinquantena de llibres monstruosos, com Allà on viuen els monstres, de Maurice Sendack; Ha estat el petit monstre, de Helen Cooper; i La Mariona i els monstres, d’Oriol Malet. A finals de curs, les biblioteques de l’Anoia exposaran els monstres que hagin fet les escoles a partir d’aquesta activitat.

> Guia de lectura: Els monstres de la biblioteca

Musicoteràpia per al cos i la ment

Aquest mes de novembre, coincidint amb la celebració de  Santa Cecília, patrona dels músics, la Biblioteca us proposa una selecció d’obres per fer musicoteràpia. I és que la música va bé per a l’estrès, l’embaràs, desperta la creativitat, relaxa, enamora… I també contribueix a fer més portables les seqüeles de determinades malalties, com recull el llibre «Musicoterapia y arteterapia en las enfermedades neurodegenerativas». Per començar a conèixer el tema i aprofundir, hi ha diversos volums que en parlen, com «El efecto Mozart: aprovechar el poder de la música para sanar el cuerpo, fortalecer la mente y liberar el espíritu creativo», de Don Campbell i «El despertar del ser harmònic : musicoteràpia autorrealitzadora», de Conxa Trallero Flix. Un altre autor que ha abordat el tema és el prestigiós metge neuròleg anglès Oliver Sacks, al llibre «Musicofília : històries de la música i del cervell»Però la música, més que llegir-la, s’ha de sentir. Per aquest motiu a la sala Beatles trobareu una selecció de cd de música de relaxació i ambiental, útils per diversos moments, des de fil música ambiental per fer un massatge o una classe de tai-txi. Per als més petits, una de les col·leccions més conegudes pel que fa a estimulació musical és la de Baby Einstein, formada per cds i dvds que exploren diverses temàtiques com els colors, els animals, les formes, els números, els planetes i estrelles, l’art…

Com en anys anteriors la Biblioteca també serà l’escenari de diverses actuacions que ofereixen alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música i Conservatori d’Igualada per la ciutat. El dilluns 20 a la tarda faran un concert de cant coral infantil i un assaig del grup de vent Ensemble. El dimarts 21 l’assaig obert del grup de vent Ventijol i el dijous 23 el concert de cant coral música 2.

Finalment, una altra manera de gaudir de la música són els documentals musicals de la plataforma IN-EDIT TV de visionat online del Festival In-Edit. Els  usuaris de les biblioteques hi poden accedir de franc des del catàleg Aladí i gaudir de gairebé 200 títols.

 

« Entrades més antigues