Aquest mes de novembre, coincidint amb la celebració de  Santa Cecília, patrona dels músics, la Biblioteca us proposa una selecció d’obres per fer musicoteràpia. I és que la música va bé per a l’estrès, l’embaràs, desperta la creativitat, relaxa, enamora… I també contribueix a fer més portables les seqüeles de determinades malalties, com recull el llibre «Musicoterapia y arteterapia en las enfermedades neurodegenerativas». Per començar a conèixer el tema i aprofundir, hi ha diversos volums que en parlen, com «El efecto Mozart: aprovechar el poder de la música para sanar el cuerpo, fortalecer la mente y liberar el espíritu creativo», de Don Campbell i «El despertar del ser harmònic : musicoteràpia autorrealitzadora», de Conxa Trallero Flix. Un altre autor que ha abordat el tema és el prestigiós metge neuròleg anglès Oliver Sacks, al llibre «Musicofília : històries de la música i del cervell»Però la música, més que llegir-la, s’ha de sentir. Per aquest motiu a la sala Beatles trobareu una selecció de cd de música de relaxació i ambiental, útils per diversos moments, des de fil música ambiental per fer un massatge o una classe de tai-txi. Per als més petits, una de les col·leccions més conegudes pel que fa a estimulació musical és la de Baby Einstein, formada per cds i dvds que exploren diverses temàtiques com els colors, els animals, les formes, els números, els planetes i estrelles, l’art…

Com en anys anteriors la Biblioteca també serà l’escenari de diverses actuacions que ofereixen alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música i Conservatori d’Igualada per la ciutat. El dilluns 20 a la tarda faran un concert de cant coral infantil i un assaig del grup de vent Ensemble. El dimarts 21 l’assaig obert del grup de vent Ventijol i el dijous 23 el concert de cant coral música 2.

Finalment, una altra manera de gaudir de la música són els documentals musicals de la plataforma IN-EDIT TV de visionat online del Festival In-Edit. Els  usuaris de les biblioteques hi poden accedir de franc des del catàleg Aladí i gaudir de gairebé 200 títols.