Si el que més teniu a casa vostra són novel·les, la manera més clàssica d’ordenar-les és alfabèticament, pel cognom de l’autor. Com fem a les biblioteques. És tan senzill com posar lletres als prestatges i anar seguint l’ordre. També es poden ordenar per gèneres: policíaca, romàntica, aventures, humor, terror… A la Biblioteca identifiquem aquestes novel·les amb uns pictogrames al llom dels llibres, però si no voleu tenir feina a enganxar-los és suficient posar-los als prestatges.

generes_webEls llibres de no ficció o coneixements (història, cuina, salut, etc.) els podeu col·locar per temàtiques seguint la Classificació Decimal Universal (CDU) que s’utilitza a les biblioteques de la província de Barcelona, en què cada número simbolitza un tema. En podeu fer l’adaptació que més us convingui. I per posar ordre a la biblioteca dels més petits de casa una bona manera és utilitzar els gomets de colors: blau per als primers lectors; vermell per a lectures de 7 a 9 anys i verd per als contes de 10 a 14 anys.

Posar ordre als vostres llibres us ajudarà a trobar-los més ràpidament i podreu presumir de biblioteca davant els vostres convidats.