El setembre la Biblioteca posarà en marxa dos nous clubs per ampliar la seva oferta cultural i arribar a un públic més ampli i heterogeni. Es tracta del Club de lectura i cinema, que se centrarà en petits cicles dedicats a un autor concret i les adaptacions cinematogràfiques de les seves obres, i del Club del còmic.

D’una banda, el nou Club de lectura i cinema substituirà al club de cinema que es feia fins ara per oferir un nou format als tertulians en forma de cicles temàtics o d’autor. Per començar, i coincidint amb el 400 aniversari de la mort de Shakespeare, es proposen tres dels seus títols clàssics: Hamlet, Romeo i Julieta i Macbeth. D’aquestes obres els participants s’hauran de llegir el llibre i trobar-se després per veure’n la respectiva adaptació cinematogràfica. Les projeccions de la pel·lícula es faran com fins ara, l’últim divendres de mes i la tertúlia del club la conduirà el crític Joan Millaret. Les persones interessades en formar part d’aquest nou club ja es poden inscriure a la Biblioteca, que els facilitarà un exemplar del llibre, i la primera trobada tindrà lloc el divendres 30 de setembre.

Pel que fa al Club del còmic es posarà en marxa el dimecres 5 d’octubre i les trobades es faran els dimecres a les 7. Per aquest primer any s’ha fet una tria de títols que intenta ser una mostra representativa de les diferents tendències del còmic per a adults actual, per tal d’afavorir la tertúlia i el coneixement d’autors i corrents diversos. Així, la primera trobada servirà per parlar de tot un clàssic del gènere: Maus, d’Art Spiegelman, que narra la història real del pare de l’autor, un jueu polonès durant la II Guerra Mundial. Miguelanxo Prado, Jiro Taniguchi, Camille Jourdy, Santiago Garcia, David Rubin i Paco Roca seran els altres autors protagonistes del primer any d’aquest club. El moderador serà Daniel Rio.