Des de fa uns quants anys les biblioteques de Catalunya han apostat de valent pel còmic: un gènere literari amb majúscules que ha fet un gran salt també en els darrers temps. Es publiquen obres d’una qualitat excel·lent i augmenten sense parar els lectors adults que cada vegada s’hi senten més atrapats.  La Biblioteca també ha fet una aposta decidida pel còmic o novel·la gràfica i compta amb una secció específica a la sala Beatles que incorpora cada mes les principals novetats que es publiquen, i a la sala infantil, on hi ha els còmics per a nens. També aquest any 2017 ha estrenat amb èxit el Club del còmic, amb una àmplia participació de lectors de diverses edats.

aventuresI perquè s’han de llegir còmics?

  1. Són una excel·lent porta d’entrada a la lectura pels infants i joves. La bona qualitat del que es publica els han convertit en un mitjà excel·lent per enganxar els petits lectors. I qui diu llegir un còmic diu llegir una novel·la.
  2. La combinació de text i il·lustració permeten fer una lectura completament diferent de les històries. Una mirada nova i fresca per als lectors clàssics.
  3. La falta de temps ja no és un problema, per no llegir! Un còmic es pot llegir d’una revolada, tot i que després en puguis fer noves lectures.
  4. N’hi ha de totes les temàtiques: grans històries d’amor, còmics sobre la història de Catalunya, adaptacions de les novel·les de moda, còmics d’intriga i de terror, aventures i fantasia per als més petits… A tall d’exemple des de la Biblioteca us recomanem: «Cinco centrímetros por segundo» de Makoto Shinka; «Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols», de Sebastià Roig i Toni Benages; les adaptacions d’Ernest Sala de la trilogia «El guardián invisible»; «Preciosa oscuridad» de Kerascoët & Vehlmann; i «Moon Girl», de Brandon Montclare. Ja ho veieu, a cada lector, el seu còmics.
  5. I perquè és un autèntic plaer!

Més informació a: Prestatge virtual de còmic de la Biblioteca Virtual.