Aquest mes de juny es compleixen dos anys de la posada en marxa del servei de préstec de llibres electrònics eBiblio. Es tracta d’un servei gratuït que poden utilitzar tots els usuaris de les biblioteques públiques catalanes per descarregar-se fins a quatre documents de forma simultània i llegir-los des de qualsevol dispositiu. Al llarg d’aquests dos anys de funcionament els usuaris que tenen el carnet de la Biblioteca Central d’Igualada s’han descarregat uns 2.000 documents.

L’eBiblio ofereix uns 6.300 títols organitzats per temàtiques: des de ficció a llibres infantils, passant per revistes i novel·les en altres llengües. Al seu aparador principal s’hi destaquen des de les darreres novetats que s’incorporen cada mes a seleccions temàtiques en funció de l’actualitat. Els lectors més joves també hi poden trobar les lectures recomanades per a ESO i batxillerat. Els títols més prestats l’any passat van ser «La chica del tren», de Paula Hawkins; «Los besos en el pan», d’Almudena Grandes; i «La isla de Alice», de Daniel Sánchez Arévalo. Pel que fa a les revistes aquest 2017 s’ofereixen en format digital 30 títols en català i 25 en castellà. Destaquen, d’entre les més descarregades, Cuina, Descobrir i Sàpiens.

Per gaudir d’aquest servei només cal tenir el carnet d’usuari de qualsevol biblioteca i una adreça de correu electrònic. Cal registrar-se al portal introduint el número de carnet i el PIN (data de naixement). Per a mòbils i tauletes hi ha disponible una app gratuïta des d’on fer tant la consulta dels títols com la seva lectura i descàrrega. Per ensenyar a treure el màxim profit al servei i parlar de les darreres novetats que va oferint, la Biblioteca organitza els tallers eBiblio, l’últim dijous de cada mes. Només cal inscripció prèvia.