Coincidint amb la Setmana de la Natura 2024 us proposem aquestes lectures:

Les illes de l’abandonament, de Cal Flyn. La periodsta escocesa ha viatjat pels indrets més inhòspits del planeta per descobrir-hi el renaixement de la vida, malgrat la destrucció per causes naturals o humanes.

La muntanya viva, de Nan Shepherd. L’excursionista, poetessa i novel·lista escocesa va escriure aquest llibre durant la Segona Guerra Mundial i hi expressa el seu amor per les muntanyes escoceses dels Cairgorms.

La noia salvatge, de Delia Owens. Una novel·la ambientada a Carolina del Nort i protagonitzada per la Kya, una noia abandonada als sis anys que ha sobreviscut en soledat als aiguamolls, amb la naturalesa com a única amiga.

Plovien ocells, de Jocelyn Saucier. Breu i meravellosa, ens porta als boscos remots de Canadà, on tres nonagenaris viuen amb austeritat i en total llibertat els seus últims anys mentre esperen tranquil·lament la mort. 

Les cuques, de Julià Guillamon. La narrativa d’aquest autor ens convida a mirar la natura d’una altra manera. En aquest llibre sobre el pas del temps Guillamon mostra un coneixement exhaustiu sobre el món dels insectes.