Cançó de la plana / Capvespre /Benedicció > Ken Haruf
L’autor nord-americà retrata amb senzillesa i profunditat els paisatges i les gents de la seva terra. La trilogia de Holt ha estat publicada en català per Edicions del Periscopi i suposa una lectura plàcida i amena.

El guardián invisible / Legado en los huesos / Ofrenda a la tormenta > Dolores Redondo
La trilogia de misteri amb tints sobrenaturals de Dolores Redondo va posar de moda un subgènere literari que han cultivat també altres autores del nord. Els frondosos paisatges del Baztán, a Navarra, són l’escenari d’aquesta trilogia protagonitzada per la detectiu Salazar.

El diván de Becca / El desafío de Becca / La decisión de Becca > Lena Valentí
En el camp de la novel·la eròtica també triomfen les sèries de tres, quatre o més títols. Autores com E.L James, Elisabeth Benavent o Megan Maxwell en són un exemple. A cavall entre l’erotisme, el romanticisme i l’humor trobem aquesta trilogia de l’autora barcelonina Lena Valentí.

L’estiu de les joguines mortes / Els bons suïcides / Els amants d’Hiroshima, de Toni Hill
Barcelona i els seus suburbis són l’escenari d’aquesta sèrie trepidant protagonitzada per l’inspector  Salgado, que segueix uns mètodes poc ortodoxes. Policies dubtosos, màgia negra, molta acció i elements sobrenaturals són els ingredients d’aquest còctel explosiu.

Se sabrà tot / Homes d’honor /Eufòria > Xavier Bosch
El conegut periodista, autor de novel·les reeixides com “Algú com tu” o “Nosaltres dos”, va explorar també el gènere policíac amb aquesta trilogia protagonitzada pel policia Dani Santana.

Si això és un home / La treva / Els enfonsats i els salvats> Primo Levi
El primer volum d’aquesta trilogia de lectura imprescindible es considera el llibre fundacional de la literatura concentracionària europea. L’autor italià d’origen jueu el va publicar el 1947 i hi recull amb estil sobri i cru les seves vivències al camp d’extermini d’Auschwitz.

El silencio de la ciudad blanca / Los ritos del agua /Los señores del tiempo > Eva García Saez de Urturi
La guanyadora del Premi Planeta amb “Aquitania” es va donar a conèixer amb aquesta trilogia ambientada al País Basc, que combina la intriga policíaca amb elements del folklore i l’arqueologia d’aquestes terres.

L’herència / La  decisió /El retorn/ Kathryn Taylor
Dharingham Hall és el nom d’aquesta trilogia que captivarà les lectores de Sarah Lark i Kate Morton. En aquest indret del camp anglès tindran lloc les intrigues i passions que arrenquen amb l’arribada d’un empresari nord-americà a l’indret, reclamant-ne ser l’hereu.