Un total de 40 nens d’entre 9 i 12 anys usuaris de la Biblioteca Central d’Igualada han fet de jurat en una nova edició del premi Atrapallibres 2014-2015 que convoca el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya (Clijcat) amb l’objectiu d’escollir els millors llibres de l’any d’entre una sèrie de títols proposats. Els infants es van trobar fa uns dies a la Biblioteca per comentar les lectures i emetre el seu veredicte, en una trobada en què també van compartir berenar amb els seus pares.

En la categoria de 9 anys els vuit infants participants van escollir L’últim violí, d’Anna Manso, com el millor llibre de l’any, al qual van definir com a «distret, divertit i bonic». Els dotze nens  que participaven a la categoria de 10 anys, per la seva banda, van triar L’àvia Gàngster, de David Walliams, una història «divertida, interessant i emocionant», van dir. Finalment, en la categoria d’11 a 12 anys, en què van votar vint lectors, el llibre guanyador va ser La nena de l’arbre, de Rubèn Montañá. Els nois van descriure’l com un llibre «preciós, estrafolari, sorprenent i únic» que recrea la història d’una misteriosa nena que viu dalt d’un plataner i que no vol saber res del món de sota. Els resultats d’aquestes votacions es faran arribar al Clijcat i el 29 de maig aquest organisme donarà a conèixer quins han estat els llibres guanyadors d’aquesta edició, entre totes les votacions rebudes d’escoles i biblioteques de Catalunya.

Ja fa uns quants anys que la Biblioteca participa en aquesta iniciativa amb l’objectiu de fomentar el gust per la lectura dels més petits. En aquest sentit, alguns dels participants formen part o han format part d’alguns dels clubs de lectura infantil i juvenil que hi ha a la Biblioteca. Promoure la lectura és precisament un dels eixos bàsics del programa 3L Literatura, Llengua i Lectura de l’Institut Municipal de Cultura.