Amb l’objectiu d’oferir un espai de trobada als fans de la literatura de ciència-ficció la Biblioteca posa en marxa aquest mes el Club de lectura Fahrenheit 451, adreçat a tots els lectors del gènere. El club és gratuït i pren el nom d’una de les obres més conegudes d’aquest gènere, signada per Ray Bradbury. Les trobades es faran els dijous a les 7 de la tarda, cada mes i mig aproximadament, i seran moderades pel llibreter i especialista en el gènere Jorge Jimenez del Moral.

La primera sessió serà el dijous 17 de febrer per comentar «Flors per a l’Alguernon», de Daniel Keyes, un clàssic de la literatura nord-americana que ha captivat més de cinc milions de lectors des que es va publicar per primera vegada l’any 1966. L’editorial Les Altres Herbes el va recuperar l’any passat per apropar-lo al públic català. Explica la història d’un home jove amb discapacitat intel·lectual que se sotmet a una operació del cervell que, segons els científics, li permetrà recuperar la intel·ligència.

La segona trobada del club serà el 31 de març per parlar d’un altre clàssic del gènere, «La mà esquerra de la foscor», d’ Úrsula K. Le Guin. Es tracta d’una novel·la sobre civilitzacions futures que tracta temes com la desigualtat de gènere, l’abús de poder i la manipulació mediàtica i reflexiona sobre el temps i  les condicions de supervivència. El 12 de maig la lectura escollida serà «Les lluminoses» de Lauren Beuker, i el 7 de juliol «Muerte de la luz» de George RR Martín.

Les persones que vulguin participar-hi només han de venir a la Biblioteca a apuntar-se i recollir l’exemplar del llibre.