D’una banda, el Club de lectura en català ha llegit i comentat la novel·la policíaca «Es vessa una sang fàcil», que Pedrolo va escriure l’any 1952. D’altra banda, els nens del Club de lectura infantil han parlat de «El principi de tot», un àlbum il·lustrat per Pep Boatella inspirat per aquesta història sobre la vida i l’atzar que va escriure l’autor.

La trobada per comentar «Es vessa una sang fàcil», que es va fer el dimecres 28 de novembre, va comptar amb la quinzena de lectores que formen part del Club de lectura en català, que modera Magda Bartrolí. Aquesta petita gran novel·la està considerada una de les primeres obres del gènere negre en català i explica la història de quatre malfactors que atraquen un banc  a la Barcelona dels anys 50 i les peripècies que viuen quan un d’ells fuig amb els diners. El gènere policíac és un dels molts que va cultivar Manuel de Pedrolo, autor de més d’un centenar d’obres però conegut sobretot pel «Mecanoscrit de segon origen».

D’altra banda, el club infantil, que modera Francina Bacardit, es va trobar el divendres 16 de novembre, i va passar una bona estona explorant l’univers Pedrolo. Així, a més de parlar d’ell, van crear el seu propi poema visual, un gènere literari que l’escriptor també va dominar.

IMG-20181119-WA0003