La Biblioteca  ha tornat a engegar el projecte «DEBAT A BAT: llegir i llegir-se», adreçat a joves d’entre 12 a 16 anys per reflexionar, a través del joc literari, sobre temes d’actualitat. Les primeres trobades han tingut lloc aquest mes de novembre i s’allargaran fins al desembre, i han comptat amb la participació d’estudiants de 1r a 4t d’ESO de l’IES Joan Mercader, el Milà i Fontanals i l’IES Montbui. El tema d’aquestes sessions és el de la lluita, que es treballa a partir dels àlbums il·lustrats «L’enemic», de Davide Cali, i «Frank. La increïble història d’una dictadura oblidada», de Ximo Abadía.

La dinàmica de les sessions, que s’anomenen Bats, és molt peculiar i està encaminada a despertar la curiositat i esperit crític dels participants. Així, a partir de la lectura dramatitzada i compartida dels àlbums els joves poden experimentar la magnitud i conseqüències de les batalles, i també es compta amb diversos objectes relacionats amb el tema, amb els quals han de fer la seva pròpia construcció efímera.

El primer semestre d’any uns 400 nois i noies de diversos centres educatius anoiencs van participar en les primeres sessions d’aquesta iniciativa, titulades «El que dius i no dius», i «Allò que no es veu». Eva Maria Sabaté i Daniel Rio són els responsables d’aquest projecte que està tenint molt bona acollida entre els joves i els professors.

El DEBAT A BAT és una iniciativa que la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació impulsa entre aquelles biblioteques més compromeses amb el públic juvenil. Aquesta activitat es troba inclosa dins el programa AIRE del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada i es pot sol·licitar des de qualsevol centre educatiu de secundària.