El 14 de maig de 1999 la Biblioteca Central d’Igualada obria portes a l’antiga i remodelada fàbrica de Cal Font. Ara que fem 21 anys redescobrim 10 novel·les que, com la Biblioteca, també van néixer i publicar-se per primera vegada aquell any. Les trobareu a la Biblioteca i algunes també a l’eBiblio.

La joven de la perla, de Tracey Chevalier. Una novel·la històrica que recrea la vida del pintor holandès Johannes Vermeer i del quadre més immortal que va pintar mai. El llibre va ser adaptat al cinema amb Scarlett Johansson de protagonista.

Naufragis quotidians. Els escriptors igualadins Antoni Dalmau i Anna Vila van publicar aquesta història sobre el “naufragi” d’un matrimoni escrita a partir de les cartes escrites per cada un dels membres de la parella.

Chocolat, de Joanne Harris. Una altra novel·la que després va arribar a la gran pantalla de la mà de Juliette Binoche. El llibre gira a l’entorn del món dels aromes i, en concret, de la sensualitat de la xocolata.

Tot un home, de Tom Wolfe.  El periodista i escriptor nord-americà retrata la decadència i vellesa d’un sexagenari de caràcter fort i físic poderós.

El salón de ámbar, de Matilde Asensi. Primera novel·la d’aquesta autora aficionada a les intrigues històriques. Després d’aquesta en vindrien d’altres com “El último catón”.

Marina, de Carlos Ruiz Zafón. Abans de captivar al gran públic amb L’ombra del vent, l’autor barceloní ja havia publicat altres llibres, com aquesta novel·la de misteri amb tints gòtics ambientada a Barcelona, també.

L’últim jueu, de Noah Gordon.  Novel·la ambientada durant la Inquisició que recrea la persecució que van patir molts jueus.

Tombuctú, de Paul Auster. El gos Mr.Bones és el protagonista d’aquesta entranyable història d’amistat entre un gos i un poeta rodamón que, a les acaballes de la seva vida, decideix buscar la seva professora de literatura per llegar-li els seus quaderns.

La chica que amaba a Tom Gordon, d’Stephen King. La protagonista d’aquesta intriga signada pel gran mestre del terror és una nena de nou anys que es perd el bosc i que ha d’aprendre a sobreviure mentre la seva família la busca.

El gust amarg de la cervesa, d’Isabel-Clara Simó. Des de la finestra de casa seva un jove paraplègic segueix la vida dels veïns del seu bloc. Una de les moltes històries quotidianes que ens ha llegat l’escriptora d’Alcoi.

Rosa Amarillo Gris Colorido Pop Moda Mujer Foto Collage