muntatgeanydelapicorRetorn amarg, de Lluïsa Forrellad. En un poblet de les Guilleries de principi de segle XX una dona jove lluitarà per tirar endavant l’hostal del poble, mentre es festejada per un pagès.

La felicitat, de Lluís-Anton Baulenas. Barcelona és l’escenari d’aquesta novel·la de misteris i amors.

La tragèdia de cal Pere Llarg, d’Eduard Girbal Jaume. Una tragicomèdia que retrata les  alegries i penes d’una jove, la Custòdia, obligada a casar-se amb l’hereu d’una masia.

Solitud, de Víctor Català. El drama rural per excel·lència de Caterina Albert.

Pa negre, d’Emili Teixidor. L’autor combina la ficció i memòries per retratar les vicissituds de la postguerra en un poblet de la plana de Vic.

Les veus del Pamano, de Jaume Cabré. L’autor trena una història apassionant a cavall entre el present i el passat de la guerra civil. Una novel·la magistral i apassionada amb uns protagonistes inoblidables.

Allò que va passar a Cardós, de Ramon Solsona. Història ambientada a la Vall de Cardós dels anys 60, en plena construcció del gran complex hidroelèctric.

Argelagues, de Gemma Ruiz. El debut literari d’aquesta periodista presenta la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell.

Les dones sàvies de la muntanya, de David Martí. Les trementinaires  dels pobles de les valls de la Vansa i de Tuixent, a l’Alt Urgell, són les protagonistes d’aquesta història  que explica les peripècies d’una àvia i la seva neta per sobreviure.