Els lectors del Club de lectura en català han acabat les trobades del curs 2015-2016 amb una convidada d’excepció:  l’escriptora Maria Carme Roca. La trobada  va tenir lloc el dimecres 8 de juny per comentar Escollida pels Déus, una novel·la històrica ambientada a l’Empúries grega. Precisament el gènere de la novel·la històrica és un dels que més bé coneix  M. Carme Roca, que el treballa des de la seva doble singularitat d’historiadora i escriptora.

A tots els lectors els va agradar molt aquesta novel·la, de la qual van destacar la força i passió dels personatges, així com una trama trepidant i una recreació del context històric excel·lent. «És com si ho veiessis», va dir una de les assistents. Precisament és això el que pretenia l’autora: «volia que llegir el llibre fos com obrir la porta d’una casa grega o íbera i acompanyar els lectors pels carrers d’Emporion». Els costums, la manera de viure, els comerciants, les celebracions, les batalles, les passions i l’amor són els ingredients d’aquesta novel·la en què es veuen les relacions entre aquests dos grans pobles de l’antiguitat: els grecs i els íbers.

El Club de lectura en català està especialitzat en la lectura d’autors catalans de tots els temps, tan clàssics com contemporanis, i de tots els gèneres narratius. Des del setembre de 2015 al juny d’enguany la quinzena de persones que formen part d’aquest club han llegit: El silenci de les vinyes, de Gisela Pou; Se sabrà tot de Xavier Bosch; Licantropia de Carles Terés; La tragèdia de Cal Pere Llarg, d’Eduard Girbal Jaume, i Escollida pels Déus, de Maria Carme Roca. El club reprendrà les seves trobades després de l’estiu.