Més de 700 persones van participar de la vintena d’activitats del 8è Mercat de Lletres d’Igualada, que es va celebrar dissabte passat a la Biblioteca Central d’Igualada i la plaça de Cal Font. A aquests assistents cal afegir-hi els centenars de persones que durant tot el dia es van passejar per les parades d’entitats i llibreries que hi havia a la plaça, van visitar el Bibliobús Montserrat o van seure tranquil·lament a l’espai de lectura a fullejar llibres per a totes les edats. D’entre les propostes més reeixides del Mercat d’enguany destaca la presentació de la nova novel·la de Xavier Bosch, «Paraules que tu entendràs», al migdia, i l’espectacle teatral «El llop ferotge», de La companyia del príncep Totilau, de Sant Martí de Tous. Segons la directora de la Biblioteca, Montse Lobato i Just: «aquest anys tots els actes organitzats han estat molt ben acollits pel públic de totes les edats. Estem molt satisfets de com va anar la jornada i creiem que s’ha consolidat dins del calendari d’esdeveniments culturals de la ciutat, més enllà de Sant Jordi i amb els llibres com a protagonistes».

A més de Xavier Bosch, també van presentar novetat editorial Montse Barderi, que amb «La memòria de l’aigua» s’acaba d’endur el Premi Prudenci Bertrana, i Toni Sala amb «Persecució». El contrapunt poètic el va posar el vermut del migdia, en què els assistents van poder gaudir dels versos de Josep Civit Mateu, guanyador del Premi de poesia Joan Llacuna 2018.

La Biblioteca vol agrair molt especialment la presència de les llibreries Aqualata, Abacus, Llegim…? Llibreria, Artèria, espai d’art i tallers i Llibres Artesans, així com de les entitats col·laboradores: l’Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC) i Òmnium Cultural Anoia.plaça4