Una cinquantena de nens d’entre 9 a 12 anys usuaris de la Biblioteca s’han convertit en membres del jurat del XIV Premi de Literatura Infantil Atrapallibres 2018-2019. Es tracta d’un premi singular, ja que el decideixen joves lectors de tot Catalunya, ja sigui a través de la seva participació en escoles o en clubs de lectura de les biblioteques, com és el cas d’Igualada. En la categoria més participada, la de 10 anys, els nens i nenes han donat com a guanyador el llibre «Sóc una nou», de Beatriz Osés, un original i entranyable conte que parla de la solitud de les persones i dels refugiats. En segona i tercera posició respectivament, els nens van votar per «Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa», de Pep Molist, i «Bestiolari 2», de Josep Vallverdú. En la categoria d’11 a 12 anys els nens han puntuat en primer lloc el llibre «Wolfgang (extraordinari)», de Laia Aguilar; seguit de «Tània Claravall», de Maria Parr, i «Un regal sense obrir», de Marianne Verge. Finalment, en la categoria

dels més petits, de 9 anys, el primer premi dels lectors igualadins se l’ha emportat «No llegiré aquest llibre», de Jaume Copons, seguit de «Que venen els fantasmes!», de David Fernández i «Cançó de bressol per a un huracà i altres contes dormilegues», de Joan Faldilles.

La trobada d’aquest jurat va tenir lloc fa uns dies a la Biblioteca i va estar coordinada per la responsable del Club de lectura infantil, Francina Bacardit. El Premi Atrapallibres el convoca el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Clijcat). Primer, una comissió d’experts en literatura per a infants selecciona els llibres en català de cada categoria, que són els que els nens que fan de jurat es llegeixen i puntuen. La selecció de llibres es va fer d’entre els publicats des del maig de 2018 a l’abril de 2019. El 30 de maig es donaran a conèixer els guanyadors de cada categoria.

3llibresnens