Durant tot el dia aquest espai s’omplirà de tertúlies, presentacions, recomanacions, concursos, tallers i activitats lúdiques perquè petits i grans gaudeixin dels llibres i la lectura. La inauguració es farà a les 12 del migdia i anirà a càrrec del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell i tot seguit el periodista i escriptor Enric Calpena conversarà amb Marina Llansana de la seva darrera novel·la, «El dia que Barcelona va morir».

Josep Maria Esquirol, Llorenç Capdevila, Jordi Estrada, Maria Dolors Guàrdia, Joan Pinyol, Josep M. Solà, Jaume Copons, Liliana Fortuny, Marc i Cesk Freixas, Lluís-Anton Baulenas, Feliu Formosa i Encarna Sant-Celoni es passejaran per aquest mercat per compartir amb el públic de totes les edats les seves històries. El 7è Mercat de Lletres estarà dedicat de manera especial a dues figures de les lletres catalanes: el poeta Feliu Formosa, amb una exposició i el recital del cicle DePellSensible que es farà a les 8 de la tarda, i a Manuel de Pedrolo, coincidint amb la celebració del centenari del seu naixement. L’escriptor Lluís-Anton Baulenas serà l’encarregat de descobrir-nos les diverses facetes d’aquest autor a la xerrada «Pedrolo a cent per hora», a 3/4 de 7 de la tarda.

El Club de filosofia obert a tothom, a les 11 del matí, ens aproparà a les reflexions de Josep Maria Esquirol, autor de «La penúltima bondat: assaig sobre la vida humana». I la taula rodona d’autors Km0 comptarà amb la presència, enguany, del col·lectiu Lola Palau, pseudònim de deu autors de la Catalunya Central que presenten el recull de contes «Que Déu ens agafi confessats», de l’Editorial L’Albí. Tindrà lloc a la 1 del migdia a la carpa de Cal Font. La música i la poesia també tindran el seu espai al mercat, amb el recital a càrrec dels germans Marc i Cesk Freixas, que es farà a la carpa de la plaça a les 6 de la tarda.

Les activitats infantils i familiars són un dels eixos destacats de la jornada, i tant al matí com a la tarda s’han programat contes i tallers d’allò més divertits. Així, al migdia, a la plaça hi haurà una instal·lació literària amb àlbums il·lustrats on els més petits podran crear les seves pròpies històries tot passejant per aquest bosc de llibres. I a l’interior de la Biblioteca els joves lectors de «L’Agus i els monstres» podran conèixer els seus creadors, Jaume Copons i Liliana Fortuny, amb un taller estrambòtic que tindrà lloc a 2/4 d’1 del migdia. Una estona abans, a 2/4 de 12, ja començaran les activitats infantils amb «La Bella Desperta» a càrrec de Vivim del Cuentu. A la tarda es reprendrà l’agenda familiar amb el taller «El món de les lletres», a 2/4 de 6 a la sala infantil.

Els organitzadors també destaquen la col·laboració de les entitats culturals de la ciutat. D’una banda al llarg del dia des del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) organitzen un parxís ortogràfic a la plaça de Cal Font amb vuit taulers perquè petits i grans puguin practicar l’ortografia en català. I l’Àuria Grup ens proposa fer una gimcana de contes per la Biblioteca i la plaça amb obsequi final. D’altra banda, des de la revista literària Narranación ens convidaran a fer un Kahoot literari al restaurant Entretemps, a les 4 de la tarda, un joc divertit i interactiu tot prenent el cafè. Una hora més tard, a les 5 a la plaça, es lliuraran els premis del 1r concurs de microrelats eròtics organitzat per l’Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC) i es farà la presentació del llibre «Vestals de Roma», d’Encarna Sant-Celoni. Durant tot el dia hi haurà parades de llibres a la plaça i espais d’entitats, i diversos restaurants i cafeteries també oferiran descomptes amb motiu de la jornada.