La vida sense la Sara Amat, Pep PuigLavida sense la Sara Amat

Es tracta d’una història d’amor adolescent i intriga basada en fets reals. La presentació de la novel·la, organitzada per la Llibreria Aqualata i Òmnium Cultural, anirà a càrrec de Mireia Galindo, professora de l’IES Joan Mercader, i Paula Jorba, exalumna de l’institut. Durant l’acte, alumnes de batxillerat dels instituts d’Igualada llegiran fragments de l’obra. > Dimarts 12 d’abril, a les 7.

escoles a la fronteraEscoles a la frontera, Carme Junyent

La lingüista M. Carme Junyent explica la seva visita durant un any i mig a totes les escoles de l’Anoia. En aquest llibre reflexiona sobre el sentit de frontera a la comarca, així com també  sobre l’ús de la llengua, com és la gent de cada poble i quines històries familiars hi ha al darrere. > Dijous 14 d’abril, a les 7.

 

Reflexions...Reflexions a plena llum de carrer, Marc Freixas

Després de publicar El llarg camí d’escriure i Amor i silenci, el poeta Marc Freixas presenta aquestes Reflexions a plena llum de carrer. Es tracta d’un poemari madur que parla de la llibertat, l’amor, el compromís i la bellesa i que compta amb les il·lustracions del músic i artista Albert Gàmez. > Dimarts 19 d’abril, a les 7

Portades_NarradorsTastet de novetats dels Narradors Centrals

Joan Pinyol, Josep Maria Solà, Maria Enrich i Llorenç Capdevila formen part del col·lectiu de Narradors Centrals, que agrupa diversos escriptors de les comarques de la Catalunya Central. Plegats compartiran tertúlia i llegiran fragments de les seves històries. D’una banda, Joan Pinyol presenta El mar de les ombres, una història d’intriga ambientada en un transatlàntic de principi del segle XX que fa la ruta Barcelona-Buenos Aires. Per la seva banda, Josep Maria Solà presenta Un salt al blau, una història integrada per tres relats . Maria Enrich torna a captivar els lectors més menuts amb I a tú què et passa, Lia? I Llorenç Capdevila parlarà de les aventures de L’herència del vell pirata,. >Dimecres 20 d’abril, a les 7.

Antologia_OKAntologia de la poesia igualadina: del segle XV al XXI, Lleonard del Río

El poeta i rapsode igualadí Lleonard del Río ha estat el responsable d’elaborar  aquest exhaustiu recull de totes les persones de la ciutat que al llarg d’aquests segles han editat algun poemari. De cada autor en fa un petit esbós biogràfic i un poema escollit. El llibre ha estat editat per l’Ajuntament d’Igualada.> Dijous 21 d’abril, a les 7 .