«La primavera és encesa / de sol i cuques de llum. /Ve la flor del taronger / i s’emporta la tristesa / cel amunt / per un carrer / tot empedrat de perfum». Aquest és un dels textos del recull Poemes per a tot l’any, de Joana Raspall. Un dels molts llibres de poesia infantil que trobareu a la sala Barrufets. Tots ells suposen una excel·lent manera de fomentar la lectura entre els més petits: la musicalitat, les rimes, els jocs de paraules i, en definitiva, l’oralitat, els faran gaudir de ple de la lectura compartida. Aquests llibres són també una excel·lent manera d’iniciar-se en la lectura, ja que les frases són curtes i a l’infant que comença a llegir li serà visualment més fàcil i amè.

gloriafuertesEntre els llibres de poesia per a nens (i grans!) que hi ha, funcionen molt bé els que tenen animals com a protagonistes, com el Bestiolari de Miquel Desclot o l’Animalari de Glòria Falcón, amb precioses il·lustracions. Són lectures divertides que permeten jugar i fer volar la imaginació. I entre els més originals que trobareu destaca el Llibre de vòlics, laquidambres i altres espècies, de David Cirici, per passar-ho bé inventant paraules i rimes. I també és ben divertida i amena la lectura d’una altra autora molt estimada, la Glòria Fuertes, amb volums com El libro de Gloria Fuertes para niñas y niños.

Els poemaris il·lustrats us permetran compartir les imatges amb els vostres fills. Un exemple d’això és l’àlbum il·lustrat Paraules estimades, de Conxita Pujadó amb il·lustracions de la Carme Solé Vendrell. Grans poetes com Joan Maragall, Antonio Machado i García Lorca també tenen el seu lloc d’honor a la secció de poesia infantil, amb originals adaptacions plenes de dibuixos i colors, com La vaca cega i altres poemes.