Marta Orriols

L’autora es va donar a conèixer amb els contes intimistes d’ Anatomia de les distàncies curtes, on retratava la infinitat de relacions a què ens condueix l’amor. Un excel·lent primer llibre al qual han seguit les novel·les d’ Aprendre a parlar amb les plantes i Dolça introducció al caos.

Alba Dalmau

El camí dels esbarzers és una obra delicada i subtil on els relats es van entrellaçant a partir d’uns personatges entranyables del poble de Sandville, a l’interior dels Estats Units. Alba Dalmau és autora també dels contes d’Estàndars, així com de la novel·la Bategant i Volenska.

Natàlia Cerezo

Els contes del primer llibre de Cerezo, A les ciutats amagades, tenen un aire “vintage”. Llegir-los és com obrir l’àlbum de fotos de la nostra infantesa i primera adolescència: el càmping, les capbussades a la piscina, les llargues tardes de bicicleta… Una excel·lent primera obra.

Jenn Diaz

Amb Vida familiar l’escriptora es va estrenar en el gènere del relat, tot i que ja havia publicat les novel·les Belfondo i El duelo y la fiesta . Amb Vida familiar ens mostra amb delicadesa i agudesa petits retrats de famílies que podrien ser les de qualsevol de nosaltres.

Ariadna Castellarnau

Amb Cendra aquesta escriptora lleidatana es va fer un petit lloc entre els amants del gènere fantàstic català. Els contes del recull ens aboquen a un futur pessimista tenyit de gris cendra, on els personatges que l’habiten deambulen intentant sobreviure de la  millor manera a les situacions límits. Recentment ha tornat a publicar els relats igualment foscos i inquietants de La oscuridad es un lugar.

Marta Carreras

La periodista i escriptora Marta Carreras es va endur el 27è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa amb el recull Tot el que no t’he dit. Setze contes amb un nexe comú: les mentides dels seus personatges.

Tina Vallés

A més de novel·la i llibres infantils, Tina Vallès també ha escrit el recull de contes El parèntesi més llarg, que es va endur el Premi Mercè Rodoreda de contes l’any 2012.

Carlota Gurt

Com altres autores, Carlota Gurt s’ha donat a conèixer gràcies a guanyar el veterà Premi Mercè Rodoreda de contes, amb el recull Cavalcarem tota la nit. Unes històries inquietants i estranyes en què els protagonistes es mouen tots per la corda fluixa.