Al costat dels clàssics que més es llegeixen, a la Biblioteca hi trobem l’obra d’autors desconeguts que cal reivindicar. Potser no han passat a la posteritat, però els seus llibres ens mostren una Catalunya desapareguda apassionant.

Dolors Monserdà: escriptora, periodista i feminista. El 2019 es va commemorar el centenari de la seva mort. El seu llibre més conegut es va publicar el 1904, La fabricanta, una novel·la de costums barcelonines .

Josep M.Francès: autor d’una de les novel·les que es considera pionera de la ciència-ficció catalana, Retorn al sol, que Voliana Edicioins va recuperar el 2018.

Eduard Girbal Jaume: Josep Pla admirava aquest autor gironí que va deixar-nos dues magnífiques novel·les sobre la pagesia de muntanya: L’estrella amb cua i La tragèdia de cal Pere Llarg.

Cèlia Suñol: el seu llegat és curt però excel·lent, i en destaca el volum El bar; El Nadal d’en Pablo Nogales, dos relats excepcionals ambientats a la Barcelona de postguerra.

Alfons Maseras: és considerat l’introductor de la novel·la històrica decadentista, amb títols com Edmon (1908) i L’adolescent (1909).