La Biblioteca s’ha afegit al programa BiblioLab per oferir un nou espai d’experimentació i creativitat als seus usuaris. La primera activitat BiblioLab es durà a terme el dimecres 23 d’agost a 2/4 de 12 del matí i serà el taller «Juguem amb les il·lusions òptiques».  Aquesta activitat explorarà els orígens del cinema, amb les joguines òptiques a partir de les quals es creava la il·lusió del moviment.

La proposta va adreçada a nens de 6 a 10 anys i les seves famílies i les places són limitades; així que cal inscriure’s prèviament a la sala infantil de la Biblioteca. La resta de propostes BiblioLab s’aniran desenvolupant al llarg del curs escolar. Així, per a l’octubre hi ha previst un taller de figures en 3D sense impressora; el mes de novembre es faran els tallers «La plastilina fa llums. Juguem amb l’electricitat» i «A que sona un plàtan. Fem Makey-Makey» i el desembre «La caixa de música».

BiblioLab és l’aposta de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona per una evolució en el model de les biblioteques, que posa l’accent en l’accés al coneixement a través de l’experimentació i les metodologies innovadores i creatives en un entorn de col·laboració obert a la ciutadania. Amb el model BiblioLab, les biblioteques passen a ser espais de cocreació i coinnovació i els usuaris, no només receptors sinó també protagonistes. Gairebé un centenar de biblioteques de la Xarxa hi participaran amb propostes al llarg de tot el curs escolar.