La sisena edició del Mercat de Lletres d’Igualada, que des de fa sis anys organitza el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, arriba enguany amb una novetat destacada: canvia d’ubicació per passar a celebrar-se al centre de la ciutat, concretament a la Biblioteca  i la plaça de Cal Font. El proper Mercat de Lletres tindrà lloc el dissabte 30 de setembre durant tot el dia i comptarà amb la presència d’una vintena d’artistes convidats, entre autors, il·lustradors i músics. Rafel Nadal, Xavier Antich, Maria Carme Roca,  Francesc Miralles, Enric Verdaguer i Joan Massotkleiner seran els plats forts de la jornada. Amb ells i d’altres participants, la Biblioteca ha organitzat diverses activitats gratuïtes a l’entorn de la literatura i la lectura adreçades a tots els públics: adults, joves i infants. L’objectiu de tot plegat, compartir i estendre la màgia de les lletres, el gust per la lectura, i apropar els autors als seus lectors.

Els escenaris d’aquest nou Mercat seran els diversos espais interiors i exteriors de la Biblioteca, com l’espai de les encavallades, a la tercera planta, testimoni del seu antic passat com a fàbrica tèxtil, així com la carpa que s’instal·larà davant l’equipament a la plaça del Cal Font. Serà aquí on els visitants podran passejar entre les parades de llibres i descansar còmodament mentre fullegen llibres i revistes als espais de lectura que s’instal·laran a la plaça. El tret de sortida el donarà Rafel Nadal a 3/4 d’11, per parlar de la seva obra literària acompanyat de Jaume Farrés.

Entre les novetats en la programació del nou mercat hi ha les activitats pensades especialment per al públic juvenil. Així, a les 12 del migdia, a la sala jove de la Biblioteca, la il·lustradora Alba Ginesta ensenyarà a dibuixar manga yonkona a toMuntatge_Km0ts aquells joves interessats en aquests tipus de còmics. I a les 7 de la tarda, a la carpa de la plaça, l’escriptor Francesc Miralles i el cantautor igualadí Enric Verdaguer compartiran tertúlia i idees en una parella (im)possible. Una altra novetat que inclourà aquesta edició, és un Club de lectura de filosofia obert a tothom, a 2/4 de 12 del migdia, amb la presència del filòsof Xavier Antich, que parlarà del seu llibre La voluntat de comprendre: filosofia en minúscula.

 Des dels seus inicis el Mercat de Lletres ha comptat amb un espai propi per als autors de l’Anoia. Seguint amb aquesta tònica, aquest any la taula rodona d’autors Km0 comptarà amb la presència de tres veus que acaben de publicar llibre: Joan Maria Morros, Eduard Creus i M. Àngels Solé, en una tertúlia moderada per la periodista i escriptora Mireia Rubio.

El micromercat
Per als més menuts hi haurà menjamitjons, elefants roses, endevinalles musicals i contes de mar. Aquestes propostes començaran a les 11 a la sala infantil amb la presentació de les Endevinalles musicals de Roser Bofarull, les il·lustracions en directe de Berta Artigal, amb la col·laboració de la Coral Gatzara. A 2/4 d’1, en aquest mateix espai, es farà un divertit taller familiar a l’entorn del llibre Els menjamitjons, de Mosaics Llibres.Per aquest taller cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Les activitats infantils es reprendran a les 5 de la tarda amb l’espectacle familiar Pomelo, de la igualadina Judith Farrés, a la sala d’actes, i a les 6, a la sala infantil, s’explicarà el conte El carrer del mar, de Joan Barrets.

La resta de propostes inclouen un vermut poètic, a la 1 del migdia, amb els autors del poemari A punt, de Núria Pujolàs, Lali Ribera i Jordi Roig i, a les 5 de la tarda, la lectura dramatitzada del relat «El rostre del mal», amb la col·laboració de la revista Narranación. També es podrà jugar al parxís ortogràfic a la carpa del Servei Local de Català i, un any més, es podrà participar al concurs fotogràfic a Instagram per premiar la millor imatge del Mercat de Lletres.

 De pell sensible
La cloenda del Mercat de Lletres tindrà un caire molt especial, amb un espectacle dins del cicle DePellSensible a la sala d’actes de la Biblioteca. Aquí tindrà lloc l’homenatge al poeta, crític i professor Josep Romeu i Figueras en motiu de la celebració de l’Any Romeu. El conegut actor Joan Massotkleiner serà l’encarregat de posar veu als seus poemes, acompanyat del pianista Quim Font i la presentació de l’escriptora Maria Enrich.