2017_04_20_Portada_llibre_RomeuEn plena celebració de l’Any Josep Romeu i Figueras la Biblioteca Central d’Igualada acollirà la presentació del llibre Teatre medieval en escena. Representacions de teatre medieval i renaixentista (1961-1969). L’acte, presentat per Maria Enrich, tindrà lloc el dijous 20 d’abril, a les 7 de la tarda. El llibre recull les fotografies que va fer Pau Barceló i Faix d’aquestes representacions. L’edició del volum ha anat a cura del catedràtic d’Història del Teatre Català de la Universitat Rovira i Virgili i amic de Josep Romeu, Francesc Massip, i l’ha editat la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.
El teatre ocupa un lloc de preferència en l’obra de Romeu i Figueras. L’any 1957 va publicar en tres volums Teatre hagiogràfic, el 1962 Teatre profà i els tres volums de Teatre català antic entre els anys 1995 i 1996. La seva passió per aquest tema el va portar a dirigir, entre 1961 i 1969, nou cicles de teatre medieval i renaixentista patrocinats per l’Ajuntament de Barcelona i representats, amb gran èxit de públic i crítica, al Saló del Tinell.
Precisament per tornar a reviure aquest teatre de fa segles el departament de Cultura de la Generalitat ha organitzat un Cicle de Teatre Medieval que passarà per diverses ciutats com Igualada, Cervera, Verges, Girona, la Seu d’Urgell, Berga, Esterri d’Àneu, la Selva del Camp, l’Abadia de Montserrat, Rubí i Barcelona. A la pàgina web http://anyjosepromeu.cat hi ha tota la informació de l’Any Romeu, que se celebra coincidint amb el naixement del centenari d’aquest poeta, folklorista, crític i estudiós nascut a Òdena. En morir va llegar el seu fons documental i personal a la Biblioteca Central d’Igualada, on es pot consultar.