La Biblioteca  ha canviat el format del Mercat de Lletres, que se celebra des de fa anys l’últim dissabte de setembre per adaptar les propostes i els espais i fer-los compatibles amb el compliment de les normatives de seguretat i garanties sanitàries. L’objectiu continuarà sent gaudir de bones propostes literàries gratuïtes per a tots els públics,  que seran totes amb inscripció prèvia i aforament limitat, i amb l’ús obligatori de la mascareta. El Mercat de Lletres s’allargarà durant tota la setmana, del 25 de setembre al 3 d’octubre, per tal d’espaiar les activitats, i es farà als diversos espais interiors de la Biblioteca. Aquest és un resum de les activitats i el programa complet es pot consultar aquí.

Divendres 25 de setembre
19:30h > Sala d’actesPoetry Slam Show, un esdeveniment vibrant i emocionat per gaudir de la poesia escènica amb algunes de les millors i més aclamades veus del l’estat, que pujaran a escena per compartir els seus textos.

Dissabte 26 de setembre
11h > Espai Jove> Taller d’escriptura divertida per a joves amb Joan de Boer.
11:30h > Sala d’actes> Care Santos parlarà amb el públic de la seva darrera novel·la, «Seguiré els teus passos».
12:30h > Sala infantil >  Jaume Copons i Liliana Fortuny, els creadors de les aventures d’Agus i els monstres, explicaran com s’ho fan per crear aquestes esbojarrades aventures. Per a infants a partir de 7 anys.
18 h > Sala infantil > Tarda de contes amb El gripau blau i el príncep encantat, amb Vivim del cuentu. Per a infants de 3 a 6 anys.
19 h > Sala d’actes >  «Autors en ruta», tertúlia sobre l’ofici d’escriure amb algunes de les veus més destacades de la narrativa històrica del nostre país: Núria Pradas, Tània Juste, Glòria Sabaté i l’igualadí Màrius Mollà.

Dimarts 29
19h > Sala d’actes> Presentació de «Misèria, poder i corrupció a la Catalunya borbònica (1714-1808)»,  de  l’historiador igualadí Josep M.Torras i Ribé

Divendres 2 d’octubre
18h > Sala d’actes >«Botànica Oculta», espectacle de titelles a càrrec d’Eixerits Animació, amb motiu de l’Any Joan Perucho. Aquesta activitat és per a infants de més de 5 anys i després de l’espectacle es farà el lliurament de premis del concurs infantil de Jocs lingüístics de l’Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC).

Dissabte 3 d’octubre
10 a 13h > Taller virtual de poesia visual amb Esteve Plantada, a través de la plataforma Zoom. Es tracta d’un interessant taller per escriure i jugar amb diferents arts plàstiques i despertar la imaginació, per al qual també cal inscripció prèvia ja que hi ha un màxim de 10 places.
11h > Espai Jove> Taller d’iniciació al Brush Lettering, a càrrec de l’artista igualadina Sara&Bugs. Per aprendre a escriure lletres i paraules boniques i descobrir les mil opsicions que amaga aquest art. S’hi poden inscriure joves i adults, que es podran emportar a casa les creacions que facin, per continuar practicant.
12 h >Sala d’actes> «Mare Terra», espectacle familiar de La companyia del príncep Totilau, que parla de l’origen de la vida i l’evolució del nostre planeta, des de l’explosió del Big bang fins a l’embaràs d’una homo sàpiens dels nostres dies.
19 h > Sala d’actes >  «La poeta a cordes», amb el músic Diego Paqué que posa ritme als versos de poetes catalans com Feliu Formosa, Montserrat Abelló, Josep Marimón i Rubió, Rosa María Arrazola i Sílvia Bel.

Totes les activitats d’enguany compten amb el suport de les llibreries Aqualata, Llegim…?, Abacus i Cal Rabell, que s’afegeixen així a la celebració del Mercat, malgrat que aquest any no es puguin posar les parades a la plaça de Cal Font. Per participar a qualsevol de les activitats programades és imprescindible inscriure’s prèviament a la Biblioteca, de manera gratuïta, personalment o per via telemàtica (b.igualada.c@diba.cat / 93 804 90 77).