«Un llibre al costat del mar» ha resultat la foto guanyadora de la sisena edició del concurs fotogràfic Els llibres viatgers, que organitza la Biblioteca Central d’Igualada cada estiu. L’autor de la imatge és Sergio López, de Montornès del Vallès, que va venir a recollir el premi divendres passat. El jurat del certamen, integrat per dues bibliotecàries i el fotògraf igualadí Jordi Roig, va destacar aquesta foto per la seva composició i qualitat, així com la seva completa adequació a les bases. El guanyador ha rebut un reportatge fotogràfic gentilesa de Roig’s Fotògrafs i un lot de llibres.

Aquest concurs vol servir per esperonar la lectura, sobretot en època de vacances, i enguany s’han rebut una trentena de fotografies fetes tant a pobles de la comarca com a indrets més llunyans, com França, Txèquia o Holanda. De totes les fotografies rebudes la Biblioteca n’ha fet una selecció que es podran veure a L’Aparador i d’aquesta manera seran visibles des de fora l’edifici. Totes les imatges rebudes aquest estiu també es poden veure en l’àlbum Els llibres viatgers.

Les vacances d’estiu són una de les èpoques de l’any en què es llegeix més i la Biblioteca, que no tanca per vacances, esdevé un excel·lent punt de partida per venir a omplir la maleta de bones lectures i de guies de viatges. A més, la Biblioteca funciona com a Punt d’informació turística des del juliol de 2014, en el marc del programa Punts d’Informació Turística promogut per Turisme de la Diputació de Barcelona.

Ja pots veure l’àlbum amb totes les imatges participants: