Muntatge_10

 

Per riure
La tieta Mame, de Patrick Dennis: humor fi i ironia subtil en aquesta història que Patrick Dennis va escriure als anys 50. Pocs personatges enamoren tant com aquesta tieta Mame extravagant i honesta que es converteix en tutora del seu nebot.

Per llegir en 10 segons
Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna, de Joan Pinyol. Gairebé un centenar de microcontes sorprenents, divertits, irreverents, punyents i irònics per llegir d’una revolada, a qualsevol hora i a qualsevol moment. L’autor capelladí és un especialista en aquest gènere.

Per assaborir
Como agua para chocolate, de Laura Esquivel. Història d’una noia mexicana rebel i enamoradissa que lluita, per sobre de tot, per construir la seva pròpia vida per sobre de les imposicions familiars. En la cuina i les delicioses receptes familiars trobarà la seva forma d’expressió i, alhora, de rebel·lar-se.

Per morir-se de por
Aquesta nit no parlis amb ningú, de Josep Sampere. L’escriptor igualadí explora el cantó fosc de la ment humana en aquesta història protagonitzada per dos germans i una misteriosa dona. Una de les poques novel·les de terror al més pur estil Stephen King de la literatura catalana contemporània.

Per plorar
Reparar els vius, de Maylis de Kerangal. El llibre va guanyar el prestigiós premi Llibreter el 2015. Pocs llibres parlen amb tanta claredat i nitidesa de la mort. Uns pares s’han d’enfrontar a la pèrdua del seu fill en accident i a la difícil decisió de donar els seus òrgans per salvar altres vides.

Per a malalts d’amor
Seda, d’Alessandro Barico, amb il·lustracions de Rebecca Dautremer. Una bella i delicada història d’amor amb un protagonista que viatja al Japó a la recerca de cucs de seda i, alhora, del seu propi destí.

Per patir
La víspera de casi todo, de Víctor del Árbol. Una novel·la d’intriga i angoixant per patir des de la primera a la última pàgina. En una casa perduda i solitària de la costa gallega confluiran diversos personatges perseguits pels fantasmes del seu passat.

Per viatjar en el temps
La pell de la revolta, de Jordi Sierra i Fabra. Magnífica novel·la sobre la Barcelona de fa un segle, que va guanyar el premi Néstor Luján de novel·la històrica. L’acció transcorre entre la colònia Güell i la ciutat comtal i retrata les condicions de vida de l’època.

Per tornar a la infantessa
Pippi Calzaslargas : todas las historias, d’Astrid Lindgren. L’editorial Blackie Books va publicar el 2015 un volum integral que recollia totes les històries originals d’aquesta nena trapella tan entranyable, coincidint amb el 70è aniversari del personatge.

Un llibre per estimar els llibres
Els fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore, escrit per William Joyce i il·lustrat per William Joyce i Joe Bluhm. Un àlbum il·lustrat preciós que va servir d’inspiració per al curtmetratge animat que es va endur l’Òscar al millor treball d’animació el 2012.