Nosaltres en la nit, de Kent Haruf. L’autor… es va donar a conèixer entre els lectors catalans amb aquesta novel·la publicada per Angle Editorial. Amb una prosa senzilla i profunda alhora retrata la relació entre un home i una dona, veïns, que ja a la vellesa descobreixen que encara hi ha lloc per l’amor.

Primavera d’hivern, d’Antoni Dalmau. A partir d’una història real, l’escriptor igualadí recrea una història d’amor a la vellesa de la vida, amb què va guanyar el Premi Fiter i Rossell.

Estamos todas bien, d’Ana Penyas. Aquesta jove autora es va proclamar guanyadora del Premio Nacional de Cómic el 2018 amb aquesta història autobiogràfic en que es capbussa en la vida de les seves àvies.

Arrugas, de Paco Roca: amb un humor i una tendresa exquisida el dibuixant i guionista Paco Roca mostra la vida en una residència d’avis a través dels ulls d’un home que comença a tenir alzheimer. Després de l’èxit d’aquest còmic el cineasta Ignacio Ferreras en va fer la pel·lícula d’animació.

A dalt tot està tranquil, de Gerbrand Bakker. En Helmer és un granger solitari i apàtic que viu amb el seu pare invàlid, al qual té desterrat al pis de dalt. Així passen els dies, entre les feines del camp i la casa. Aquesta novel·la es va endur el Premi Llibreter l’any 2018.

cincllibres