El tret de sortida serà aquest dijous 12  a les 7 amb la xerrada «Tractar-se bé: com treballar l’assetjament a les escoles». La psicòloga Soledad Calle donarà consells sobre com actuar quan un infant o jove és agredit psicològicament, físicament o moralment pels companys.  Per aprofundir en aquesta temàtica,  també s’ha organitzat un taller per abordar les tècniques de comunicació i gestió dels conflictes. Tindrà lloc en dues sessions: dimarts 31 de gener i dimecres 1 de febrer, de 2/4 de 4 a 5 de la tarda, i cal apuntar-se prèviament a educació@aj-igualada.net. També va adreçat als joves el Cinefòrum on es podrà veure la pel·lícula Cobardes, de José Corbacho i Juan Cruz, el dijous 2 de febrer a les 6 de la tarda.

2012_01_Expo_Noms robatsDel 12 de gener a l’11 de febrer la Biblioteca acollirà dues exposicions sobre la temàtica, que giren les dues entorn de dos llibres que tracten l’assetjament: Juul, de Gregie de Maeyer, i Noms robats, de Tàssies. La primera mostra les escultures de fusta que apareixen al relat Juul, en què el nen de fusta protagonista de la història es va arrencant les parts del cos que són objecte de burla per part dels companys. Per la seva part, a Noms robats es podran veure les il·lustracions originals de Josep Antoni Tàssies, que les ha cedit desinteressadament per aquesta exposició.

«Stop tu pots» és el nom de la campanya d’activitats que tenen amb l’objectiu de contribuir a la reflexió sobre un tema d’actualitat com és aquest. D’aquesta manera la Biblioteca i l’Ajuntament se sumen al projecte MARTA (Mirem, Analitzem, Respectem, Treballem, Aprenem), que va posar en marxa l’any passat el dissenyador igualadí Pep Valls i la seva filla Marta, per lluitar contra l’assetjament a les escoles.

Per a més informació: entrevista  al Canal Taronja. 18/01/2017

Guia de lectura “Stop tu pots: assetjament a l’escola”